Regioncontroller PUK - Stockholm, Göteborg eller Malmö

Regioncontroller PUK - Stockholm, Göteborg eller Malmö

Senior Regioncontroller till Projektutveckling Kommersiellt

Projektutveckling Kommersiellt är specialister på projektutveckling inom hotell, kontor och samhällsbyggnader, med ambitionen att vara en förebild inom svenskt näringsliv gällande hållbart samhällsbyggande, säkerhet och lönsamhet.

Var med och skapa en bättre vardag att leva, bo och arbeta i

Vi har bestämt oss för att vara den ledande samhällsutvecklaren och en förebild i svenskt näringsliv. Därför bygger allt vi gör på våra värderingar inom arbetsmiljö, etik, miljö, kvalitet och lönsamhet. Idag är vi branschledande inom säkerhet och grönt byggande, vilket ger oss konkurrenskraft och lönsamhet.

Den regionala organisationen arbetar målstyrt varför tidigare erfarenhet är meriterande. Som regioncontroller för Projektutveckling Kommersiellt ansvarar du för regionens ekonomiska rapportering avseende prognos-, budget- och bokslutsarbete. Du ansvarar även för de ekonomiskt administrativa rutinerna inom regionen, vilket medför en nära kontakt med både regionchef, affärsutvecklingschefer och den centrala ekonomifunktionen.

Du tillser att regionen följer både interna och externa regelverk gällande bokföring, redovisning, ekonomistyrning och sammanställer beslutsunderlag och analyser av affärerna. Som regioncontroller deltar du även i regionens ledningsarbete, varför en god strategisk förmåga och blick för Skanskas affär är av hög vikt.

Förutom arbetet inom regionen arbetar du tillsammans med övriga kollegor inom Ekonomifunktion Hus för att förbättra våra arbetssätt, jobba för mer analys, utveckla våra system samt höja kvalitén på den ekonomiska informationen.

Tjänsten är organisatoriskt knuten till Ekonomifunktion Hus och tjänstens geografiska placering är Stockholm, Göteborg eller Malmö.

Vi söker dig med minst 5 års kvalificerad yrkeserfarenhet inom redovisning eller finansiell controlling

Utöver en högskoleexamen inom företagsekonomi har du skaffat dig kunskap om tillämpliga delar av skattelagstiftningen och de regler som styr redovisningen. God datorkunskap i allmänhet och framförallt Excel är en förutsättning. Har du erfarenhet av att arbeta med Oracle är det meriterande.

Du är strukturerad, stresstålig, engagerad och har hög administrativ förmåga, samtidigt som du arbetar systematiskt och noggrant. Självklart värdesätts ditt intresse för verksamhetsfrågor, analys och utvecklingsarbete högt.

Du är van vid att arbeta självständigt med stort eget ansvar, samtidigt som du arbetar för samverkan inom övrig ekonomifunktion och gärna sprider dina erfarenheter och kunskaper om ekonomi till medarbetarna.

Då tjänsten innebär tät kontakt med linje och övrig ekonomiorganisation värdesätts din sociala och pedagogiska förmåga.

Låter det intressant - ansök nu vi gör urval löpande!

Om du har några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig chef Jesper Grufman tfn. 010- 449 33 62.

Sista ansökningsdag är 2019-02-01.

Välkommen med din ansökan!

Skanska skapar hållbara lösningar inom bygg- och anläggning, infrastruktur, bostäder och kommersiella lokaler. Just nu driver vi tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Våra medarbetare bidrar till vår framgång och att vi idag är ett av världens största byggföretag. Vi är fler än 43 000 kunniga och passionerade medarbetare globalt, varav 9 000 finns i Sverige. Med utgångspunkt i våra starka värderingar utvecklar vi våra medarbetare och vår verksamhet. Välkommen att bygga ett bättre och grönare samhälle tillsammans med oss!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.skanska.se
Sista ansökningsdag 1 feb (15 dagar kvar)

Om arbetsgivaren