Redovisningsekonom Hyresbostäder - Stockholm

Redovisningsekonom Hyresbostäder - Stockholm

Vi söker en nyfiken och prestigelös Redovisningsekonom till Hyresbostäder

Skanska Sveriges ekonomiavdelning ansvarar för att kvalitetssäkra den legala redovisningen och rapporteringen till Skanska AB och ledningen.

Mer om tjänsten

Hyresbostäder inom Skanska Sverige utvecklar och bygger hyresrätter. Rollen ingår i gruppen Skanska Mark Och Exploatering Bygg AB (SMEBAB) på Ekonomiavdelningen, som arbetar med redovisning och rapportering av bolag/fastigheter för Skanskas kommersiella Fastighetsutveckling.

I rollen som redovisningsekonom för Hyresbostäder arbetar du med såväl löpande redovisning som uppföljning och intern rapportering i syfte att säkerställa en korrekt legal redovisning. Du bidrar även till att etablera goda processer och rutiner och säkerställa att en god dialog hålls med verksamheten.

Dina arbetsuppgifter innefattar bl.a.:
  • Löpande redovisning
  • Avstämning och upprättande av månads-/kvartals-/års-bokslut
  • Utvecklande av processer och rutiner för att säkerställa en redovisning av hög kvalité
  • Moms- och inkomstdeklaration
  • Framtagande av årsredovisning
  • Administration kring etablering och försäljning av bolag
  • Svara på frågor från verksamheten
Gruppen Redovisning & rapportering SMEBAB består av totalt 14 personer. Den är en del av Skanska Sveriges ekonomiavdelning som totalt består av ca 70 personer.

Ett gott samarbete med såväl initiativ- och ansvarstagande kännetecknar dig

Vi fäster stor vikt av att din person passar in i den befintliga gruppen, att du har lätt för att ta dig in i en arbetsgrupp, skapa förtroende och är lätt att samarbeta med för både interna som externa parter.

Du är initiativtagande och trivs med ordning och reda samtidigt som du kan ta dig an ad hoc frågor genom djupdykning eller övergripande analys.

För att passa i rollen bör du ha en fil. kand. i företagsekonomi och erfarenhet av kvalificerad redovisning och skattefrågor och vi ser gärna att du har några års erfarenhet från revision/redovisning.

Det behövs goda kunskaper inom ett eller flera, gärna större affärssystem. Har du erfarenhet av Oracle är det mycket meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag - vi gör urval löpande!

Då vi gillar ordning och reda tar vi inte emot ansökningar via mail. Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Pia Brunberg på 010-449 30 36. Sista dag att söka tjänsten är 2018-11-25.

Skanska utvecklar och bygger infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan. Just nu med tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Vi är stolta över att vara ett av världens största byggföretag. Vår framgång bygger på starka värderingar och att vi ska vara ledande inom hållbarhet. Vårt lag består idag av 54 000 duktiga, kunniga och passionerade medarbetare, varav 11 500 i Sverige. Precis som allt annat vi gör, utvecklar vi laget hållbart och långsiktigt. Vi vill hela tiden bli bättre, vi behöver hela tiden bli fler. Är du bra på det du gör? Välkommen att bygga ett bättre samhälle tillsammans med oss.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.skanska.se
Sista ansökningsdag 25 nov (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren