Kategoriansvarig Inköp Betong - Stockholm

Kategoriansvarig Inköp Betong - Stockholm

Kan du inköp och Betong? Inköp söker en Kategoriansvarig UE Betong och Form

Vår specialiserade inköpsorganisation är ett effektivt stöd för Skanskas affärsverksamhet och dess kunder. Genom samordnade inköp minskar vi kostnaderna samtidigt som vi vässar vår specialistkompetens och verkar för att möta Skanskas krav inom säkerhet, miljö och etik.

Här får du chansen att jobba med en av Skanska Sveriges fokuskategorier

Som kategoriansvarig ansvarar du för Skanskas strategiska inköpsarbete gällande UE Betong, Fabriksbetong och Systemform. Kategorin UE Betong är en av fyra utpekade fokuskategorier för Skanska Sverige med en tydlig ambition att ytterligare stärka Skanskas konkurrenskraft och lönsamhet genom internationella inköp. Kategorierna UE Betong och Systemform är kategorier där vi samarbetar på nordisk nivå. Utöver det strategiska arbetet kommer du att även lösa operativa problem i projektverksamheten med t ex reklamationer och projektupphandlingar.

Dina arbetsuppgifter består av:
  • Leda arbetet att nå inköpsmål som stärker Skanskas konkurrenskraft, sänker vår totalkostnad och utvecklar våra arbetssätt i kategorin
  • Tillsammans med referensgrupper definiera strategi, mål och aktiviteter för kategorin
  • Löpande analysera leverantörsmarknad, Skanskas behov och inköpsbeteende
  • Planera och genomföra upphandlingar för ramavtal inom kategorin
  • Arbeta för att öka andelen köp från internationella leverantörer och underentreprenörer
  • Arbete med avtalsleverantörers prestation genom projektutvärderingar, leverantörsaudits samt mätningar av kvalitet och leveransprecision
  • Bedriva strukturerad och långsiktig leverantörsutveckling med prioriterade leverantörer
  • Koordinera de två kategoriinköpare som arbetar i kategorin UE Betong
Du är inte rädd för att kavla upp armarna och vara både högt och lågt

För att lyckas i rollen har du minst 5 års erfarenhet av strategiskt inköpsarbete och gärna projektinköp. Kunskap om kategorierna UE Betong, Fabriksbetong och systemform är önskvärt och meriterande. Du har erfarenhet av att driva strukturerat kategoriarbete, leda upphandlingar och teckna avtal enligt ABM och AB/ABT. Har du erfarenhet av att planera och genomföra leverantörsutveckling och kan du internationella köp av underentreprenader är det stark meriterande. Som person har du god förmåga till strategiskt tänkande och att se helheter. Du är analytisk, strukturerad och är en drivande person som tycker om att knyta kontakter och att bygga nätverk. Du gillar och triggas av att arbeta med avvikelser och ser det som grunden för förbättringsarbete.

Vi är nyfiken på dig så tveka inte att ansök redan idag

Du är välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev. Vi gillar ordning och reda och därför tar vi inte emot ansökningar via e-mail eller post. Sista ansökningsdag är 2018-10-07. Om du har några frågor angående tjänsten är du välkommen att kontakta Inköpschef Björn Sellin på telefon 010-448 37 86.

Välkommen till Skanska!

Skanska utvecklar och bygger infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan. Just nu med tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Vi är stolta över att vara ett av världens största byggföretag. Vår framgång bygger på starka värderingar och att vi ska vara ledande inom hållbarhet. Vårt lag består idag av 54 000 duktiga, kunniga och passionerade medarbetare, varav 11 500 i Sverige. Precis som allt annat vi gör, utvecklar vi laget hållbart och långsiktigt. Vi vill hela tiden bli bättre, vi behöver hela tiden bli fler. Är du bra på det du gör? Välkommen att bygga ett bättre samhälle tillsammans med oss.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.skanska.se
Sista ansökningsdag 7 okt (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren