Installationsledare till Stora Projekt - Slussen

Installationsledare till Stora Projekt - Slussen

Skanskas Region Stora Projekt söker Installationsledare till Slussen

Region Stora Projekt driver större avancerade och komplicerade infrastrukturprojekt. Vi är specialister på större broar-, undermarks - och anläggningsbyggnation. Inom Regionen ställs stora krav på teknisk kompetens och projektledning. Våra projekt drivs ofta i samarbete med Skanskas regionala väg- och anläggningsenheter. Vi verkar i hela Sverige och vårt huvudkontor ligger i Stockholm.

I Stockholm genomför vi just nu ombyggnation av Slussen och Förbifart Stockholm, trafikplats vid Kungens kurva. I Göteborg genomför vi just nu Hisingsbron och projektet P-anläggning Skeppsbron.

Anläggningsprojekt sätter fokus på avancerade tekniska installationer

Andelen anläggningsprojekt som innehåller avancerade tekniska installationer ökar snabbt och Skanska har därför beslutat att rekrytera installationsledare som en strategisk resurs inom väg- och anläggning. Anläggningsarbetena i Slussen har startat och det är dags att planera för de tekniska installationerna. Exempel på sådana installationer är styrning av ett antal elektromekaniska komponenter såsom avbördningsluckor för reglering av Mälaren, slussluckor i den nybyggda slussen och öppningsbara gång- och cykelbroar över den nya slusskanalen. Utöver dessa ingår även installation av kraftförsörjnings- och ventilationsanläggningar, säkerhetssystem mm. Slussen drivs och förvaltas av Stockholm Stad och flera av systemen kommer att fjärrkontrolleras och därför är diverse olika övervakningssystem en viktig del av det totala installationsarbetet.

Vi söker dig som vill ta ansvar för tekniska installationer på Slussen

Som Installationsledare kommer du att arbeta nära såväl projekteringsledaren, kommersiell chef som produktionschefen. En viktig del av arbetet är att i nära samarbete med projektets inköpsansvarig och projektchefen utarbeta en strategi för upphandling av underentreprenörer inom installation. Du medverkar till att ta fram förfrågningsunderlag för entreprenaderna och stödjer inköpsansvarig under upphandlingsprocessen. När avtal är tecknat tar du över kontakten med underentreprenören och ser till att entreprenaden genomförs enligt överenskommen tidplan och budget. Du leder tekniksamordningsmöten mellan olika projektörer och underentreprenörer och ser till att kraven följs och att installationerna blir samordnade mellan projektörer och underentreprenörer. I detta arbete kommer du ha ett mycket nära samarbete med Skanskas övriga projektorganisation, men även med representanter från Stockholm Stad.

En viktig del av ditt arbete kommer att vara planering av en systematisk provning (FAT/SAT) och driftsättning av anläggningen och du kommer därför arbeta nära med projektets tidplanerare. I arbetet ingår även att stödja Skanskas produktionspersonal att samordna information (bl.a. genom 3D-modeller) om tekniska installationer för att få en störningsfri produktion som är anpassad till efterkommande installationsarbeten.

Du är en driven och analytisk installationsledare

Vi söker dig som har erfarenhet av tekniska installationer inom elkraft, styr- och regler, automation och allmänna kunskaper inom övriga teknikslag såsom VVS. Du har goda kunskaper om de i branschen vanligt förekommande tekniska systemen såsom Plc, låg- och mellanspänning. Det är meriterande att ha erfarenhet av projektledning eller installationssamordning i större projekt samt hjälplig kunskap om digital informationshantering med 3D-modeller i Naviswork eller motsvarande system.

För att lyckas i rollen är det viktigt att du har analytisk förmåga, är strukturerad, har lätt för att samarbeta och ser möjligheter i det du gör. Du tycker om att leda människor och har en god förmåga att kommunicera. Du är målinriktad, kreativ och ambitiös. Ditt driv gör att du har en naturlig fallenhet för att ta en ledande roll i våra projekt med stort eget ansvar. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en projektorganisation i större anläggnings- och/eller industriprojekt.

På Skanska sätter vi individen i fokus och ser till att det finns utrymme och verktyg för dig att utvecklas. Vi jobbar framgångsrikt med vår arbetsmiljö för att på alla möjliga sätt säkerställa en trygg och säker arbetssituation för våra medarbetare och ligger i framkant vad gäller grönt byggande.
Skanska är ett internationellt ledande företag inom projektutveckling och byggrelaterade tjänster vilket skapar möjligheter till att skapa internationella kontakter samt placering utomlands.
Givetvis erbjuder vi också dig tillgång till en rad olika fördelar som företagshälsovård, arbetstidsförkortning, ett unikt kompetenscenter, aktiesparprogram samt olika pensions- och försäkringsalternativ m.m.

Ansökan

Låter detta som en utmaning som passar dig? Välkommen att skicka in din ansökan redan idag, eller senast den 13 maj!

Vid frågor om rekryteringsprocess och tjänsterna är du välkommen att ta kontakt med Teknisk chef Per-Ola Svahn på 010-4484359 eller HR-chef Dominique Bjöör på 010-4490433.

Skanska utvecklar och bygger infrastruktur, bostäder, kommersiella lokaler och projekt i offentligprivat samverkan. Just nu med tusentals projekt i Norden, Centraleuropa, UK och USA. Vi är stolta över att vara ett av världens största byggföretag. Vår framgång bygger på starka värderingar och att vi ska vara ledande inom hållbarhet. Vårt lag består idag av 54 000 duktiga, kunniga och passionerade medarbetare, varav 11 500 i Sverige. Precis som allt annat vi gör, utvecklar vi laget hållbart och långsiktigt. Vi vill hela tiden bli bättre, vi behöver hela tiden bli fler. Är du bra på det du gör? Välkommen att bygga ett bättre samhälle tillsammans med oss.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Industri & Anläggning, Anläggningsarbete
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.skanska.se
Sista ansökningsdag 24 juni (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Skanska är ett av världens ledande projektutvecklings- och byggföretag med verksamhet inom hus- och anläggningsbyggande samt utveckling av bostäder och kommersiella lokaler. I Sverige har företaget cirka 11 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2013 till cirka 33 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2013 cirka 1600 nya hem. Skanska erbjuder även tjänster inom offentlig privat samverkan.