Energiingenjör Skanska Teknik - Stockholm/Göteborg

Energiingenjör Skanska Teknik - Stockholm/Göteborg

Energiingenjör - Skanska Teknik - Stockholm & Göteborg

Skanska Teknik är en strategisk teknikresurs inom Skanska Sverige som består av cirka 300 medarbetare. Vi är en specialistenhet och fungerar som ett kunskapsnav där vi tillhandahåller hållbara lösningar med Skanskas affär och projekt i fokus. Verksamheten är fokuserad på stöd och rådgivning i tidiga skeden och arbetar även med utveckling och projektering

Energifrågan får allt större fokus i byggprocessen och vi behöver därför en ny kollega med placeringsort i Stockholm eller i Göteborg.

Närheten till våra beställare och till produktionen är i det närmaste unik i branschen. Tillsammans med våra kollegor får vi följa projekten vi arbetar med vilket ger oss en spännande arbetsmiljö och stora utvecklingsmöjligheter. I detta ligger mycket av vår styrka och drivkraft.

Vi har ett bra utbyte mellan våra kontor där du kommer att få ta del av erfarenheter från projekt i andra delar av landet. Hos oss är det du som påverkar din utveckling

Här är dina nya utmaningar

Du fungerar som ett expertstöd inom energisamordning i våra projekt där du är med och säkerställer att energikravet nås samtidigt som ett gott inomhusklimat bibehålls. Detta från anbud/tidigt skede till uppföljning för projekten. Arbetet sker i nära samverkan med den byggande verksamheten inom Skanska Sverige.

Du kommer bland annat utföra energi- och inneklimatsimuleringar och ofta arbeta i tidiga skeden i våra projekt. I tidiga skeden är det analyser, kvalificerade erfarenhetsvärden och antaganden som du gör för att hjälpa projekten. Det är därför viktigt att du har förmågan att på ett pedagogiskt sätt kunna förklara vikten av dessa frågor i projektets olika delar samt hur arbetet stärker affärsnyttan. Du kommer att leda och driva projekt och ibland leda andra kompetenser för att uppnå rätt resultat i projekten.

Utöver detta så utför du solenergi- och dagsljussimuleringar samt LCC beräkningar. Energideklarationer och energiuppföljningsutredningar kan också ingå i dina arbetsuppgifter.

Vem är du?

Det är viktigt att du är en lagspelare och har förståelse för att samverkan är viktigt för framgångsrika projekt samtidigt som du är ansvarstagande och har en nyfikenhet att utvecklas. Att bygga nätverk, arbeta i team och använda de verktyg och arbetssätt som finns inom Skanska är viktiga inslag i din roll. Vi ser det som meriterande om du tidigare har jobbat med IDA ICE eller VIP Energy. Har du kunskap om något av de miljöcertifieringssystem som finns idag ser vi det som ett plus i kanten. Erfarenhet inom projektering är också vi ser positivt på.

Vi söker dig som har en högskole- eller civilingenjörsexamen från exempelvis Väg & Vatten, Energisystem, Maskinteknik, Installationsteknik eller Bygg. Du bör också ha minst 3 års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter och/eller från byggbranschen, exempelvis från produktionen eller inom projektering.

Din ansökan

Du är varmt välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev senast den 26 november 2018.

Har du några frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Hanna Åkerlund, Gruppchef Energi 010-449 07 75.

Välkommen till Skanska!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.skanska.se
Sista ansökningsdag 26 nov (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren