Skansen söker avdelningschef för Bygg-och fastighetsavdelningen

Skansen söker avdelningschef för Bygg-och fastighetsavdelningen

Friluftsmuseet Skansen är en av Sveriges mest kända turistattraktioner med cirka 1,4 miljoner besökare per år. Det grundades 1891 av Artur Hazelius och har öppet året runt. Här finns byggnader från hela Sverige med trädgårdar och husdjur, djurpark, Europas största utomhusscen och här firas alla stora högtider. På Skansen möts det förflutna och nuet, fantasi och fakta, djur och kultur, traditioner och trender. Här möts det mångsidiga och det unika, det lekfulla och lärorika, det eviga och det flyktiga. Sveriges själ i ett levande museum, mitt i Stockholm. Livfullt, lustfyllt och glädjerikt för alla generationer, tillfällen och sinnesstämningar. Skansen omsätter 250 miljoner och är ca 200 anställda.

Som avdelningschef för Bygg-och fastighetsavdelningen på Skansen får du en central roll i förvaltningen av bland annat museala byggnader/kulturhistoriska, zoologiska anläggningar, kontor, verkstäder, scener, butiker och uthyrda lokaler, såsom restauranger och glasbruk men även ett ansvar för pågående och nya projekt som sker på området. Tekniska system och anläggningar, såsom bergbanan och rulltrappan, ingår också.

Om tjänsten

I rollen som avdelningschef för Bygg-och fastighetsavdelningen kommer du tillhöra ledningen på Skansen och rapportera till Skansenchefen. Avdelningen består av 3 enheter, Projektenheten, Underhåll- och hantverksenheten och Lokalvårdsenheten med totalt ca 35 medarbetare. Du har som avdelningschef ett nära samarbete med dina enhets- och gruppchefer för att leda dessa i sitt arbete.

Tjänstens primära ansvar är att resurs- och kostnadseffektivt förvalta fastighetsbeståndet på Skansen och att byggnadstekniskt underhålla och säkerställa driften av dessa. Tillsammans har vi ett ansvar att både förvalta de miljöer vi har på bästa sätt och samtidigt utveckla och leda Skansen mot nya mål och utmaningar.

I rollen ingår att:
  • ansvara för alla fastighetsrelaterade frågor som rör drift och underhåll, lokalvård och byggprojekt inom givna budgetramar
  • ansvara för att planerande åtgärder utförs på mest effektiva sätt med hög kvalité
  • ansvara och leda pågående och nya projekt (både ny-och ombyggnation) som pågår på Skansen
  • bistå med kunskap om upphandling enligt LOU, entreprenadjuridik, lagar och förordningar gällande byggnation
  • ansvara för fullt budget-och resultatansvar för avdelningen
  • representera och agera ambassadör för Skansens framtida projekt för externa parter
  • arbeta i nära samråd med både interna och externa parter för att säkerställa att utveckling och förvaltning av byggnader och anläggningar stödjer de mål som Skansens ledning och styrelse vill uppnå
Som avdelningschef balanserar du det strategiska och det operativa arbetet genom att ange och förankra mål och strategier. Du ska leda och följa upp verksamhetens resultat och driva förändrings- och utvecklingsarbeten.

Att jobba på Skansen ska vara utvecklande, stimulerande och roligt. Som chef har du ett större ansvar att främja detta klimat och att agera som ett föredöme. Din kommunikativa förmåga, synlighet och närvaro i en vardag för dina medarbetare är av stor vikt. Som ledare på Skansen tar du ansvar för att bidra till Skansens övergripande mål som helhet.

Är det här du?

För att du ska passa för tjänsten efterfrågar vi att du är högskoleutbildad byggnadsingenjör eller liknande. Erfarenhet och kunskaper i både teknisk och ekonomisk förvaltning är av vikt för att kunna göra en kvalificerad analys av befintligt byggnadsbestånd och upprätta långsiktiga förvaltningsplaner. En bred kunskap och ett intresse för kulturhistoriska fastigheter efterfrågas likaså då det är ett centralt bestånd på Skansen. Du har flerårig erfarenhet av en ledande roll med formellt personalansvar. Förmodligen arbetar du idag som chef med ett personal- och budgetansvar där underhållsplanering, projektledning och upphandling är centrala funktioner i din verksamhet.

Du har goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper. Till denna roll söker vi en trygg ledare med båda fötterna på jorden. Rollen kräver en duktig kommunikatör som kan vara tydlig i sitt budskap men samtidigt inspirera. Du är ordningsam med ett sinne för ekonomi. Förmågan till samarbete, både externt och internt, är av högsta vikt då denna avdelning interagerar med många parter.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Skansen med Level Executive. För att söka tjänsten, klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Susanna Hörler på 08-120 50 420. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Sökord: byggchef, driftchef, fastighetschef, kulturhistoriska fastigheter, avdelningschef fastighet, enhetschef fastighet
Mer info
Kontaktperson Susanna Hörler
Telefon 08-120 50 420
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar, Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Level Executive
Sista ansökningsdag 30 sept (7 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Som medarbetare på Skansen har du en viktig roll för att skapa unika upplevelser för våra ca 1,4 miljoner gäster. Skansen är en av Sveriges mest kända turistattraktioner och tillika ett friluftsmuseum med hus och gårdar från hela landet, tama och vilda nordiska djur, trädgårdar och en stor park. Skansen har öppet alla årets dagar. För mer information vänligen besök www.skansen.se.