Operativ Ekonomichef till Skandikon, Stockholm

Operativ Ekonomichef till Skandikon, Stockholm

Har du affären i fokus och förmågan att se helheten? Är du dessutom en erfaren ledare som vill arbeta både strategiskt och "hands on"? Skandikon är inne i en tillväxtfas och vi söker nu en nu operativ Ekonomichef till deras interna ekonomiavdelning. Låter detta intressant? Då kan det här rätt möjlighet för dig!

Om tjänsten

I rollen som operativ Ekonomichef har du ansvar för hela det interna ekonomistyrningsarbetet. Arbetet är på både strategisk och operativ nivå, där du ingår i ledningsgruppen och arbetar nära VD. Vidare samarbetar du med cheferna för avdelning kund och erbjudande och operations samt övriga delar av verksamheten.

I rollen ingår bland annat att:
  • Leda och utveckla den interna ekonomiavdelningen
  • Agera strategiskt bollplank till VD
  • Ytterst ansvarig för redovisningen, kvartalsrapporter, årsbokslut och löpande redovisning
  • Arbeta med lönsamhetsstyrning, likviditetskontroll och budget
  • Ansvara för ekonomisystem samt agera kravställare gentemot externa leverantörer
  • Bolagsformalia inför styrelse och bolagsstämma
  • Ansvara för rapportering, presentationer, material och information till både styrelse, ledningsgrupp och externa parter.
Kontoret är placerat vid Klarabergsviadukten i centrala Stockholm med närhet till centralstationen.

Är det här du?

Vi söker dig som har akademisk examen med ekonomisk inriktning. Idag är du chef eller har en arbetsledande roll och troligen har du tidigare arbetat några år på revisionsbolag och sedan som Business Controller. Det är en stor fördel om du har erfarenhet av tjänstesektorn eller outsourcingverksamhet. Vidare har du god förståelse för skattelagstiftning och praxis. Du har mycket goda kunskaper i Officepaket och uttrycker du dig väl på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och söker dig som är en föredömlig ledare, lyhörd och förtroendeingivande. Vi ser att du tar dig tid för dina medarbetare, har förmåga att se helheten och kan förklara och utbilda vid behov. Du har lätt för att knyta kontakter, för att fånga upp verksamhetens behov och skapa struktur. Vidare är du driven och kan arbeta "hands on" för att leverera resultat. Då arbetsplatsen och teamet präglas av en öppen, positiv och prestigelös stämning ser vi även att du besitter dessa egenskaper.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Skandikon med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Emily Wadman på 08-120 50 428. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: ekonomiansvarig, "gruppchef ekonomi", controllerchef
Mer info
Kontaktperson Emily Wadman
Telefon 08-120 50 428
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Level Executive
Sista ansökningsdag 21 apr 2020 (160 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skandikon är ett av Sveriges mest erfarna outsourcingföretag inom pensionsadministration och stiftelseförvaltning. Skandikon är en oberoende tjänsteleverantör i huvudsak inom den svenska tjänstepensionsmarknaden. Skandikons arbetssätt och verksamhetssystem är helt anpassade för att hantera tillståndspliktig verksamhet. Många av Skandikons uppdragsgivare står under Finansinspektionens tillsyn.

Skandikon är det gemensamma varumärket för Skandikon Administration AB, Skandikon Pensionsadministration AB och Svensk Pensionsadministration KB. De båda förstnämnda är dotterbolag till Livförsäkringsbolaget Skandia medan det sistnämnda ägs av Skandikon tillsammans med Försäkringsbranschens Pensionskassa. Skandikon omsätter ca 150 Mkr, hanterar 5,8 mdr i pensionspremier och har ca 100 anställda med kontor i Stockholm, Sundsvall och Vilnius. Läs gärna mer på skandikon.se

I dag är flertalet av alla sparförsäkringsgivare och kapitalförvaltare i Sverige kunder hos Skandikon och ca en tredjedel av kommunala pensionsadministrations-marknaden sköts av Skandikon tillsammans med Skandia. Genom att ha ekonomitjänster och aktuarietjänster samlade under ett tak får kunderna en samlad bild av såväl skulder och tillgångar som solvens och lönsamhet.