UX-designer till Skandiabanken i Stockholm

UX-designer till Skandiabanken i Stockholm

Som UX-designer hos Skandiabanken i Stockholm kommer få en viktig nyckelroll och jobba med bankens kärnprodukt, bolån!

Här ges du en möjlighet att både jobba nära UX-experter med ständigt lärande av varandra samtidigt som du tillhör ett nyfiket och agilt utvecklingsteam i banken. Du blir en central punkt för att höja kundupplevelsen och drivande i att förenkla bolåneprocessen med fokus på kundnytta.

Vi erbjuder dig

Som UX:are på Skandia är vi måna om att du hela tiden känner att du lär dig nytt och utvecklas. Ansvaret kommer därför att utökas allt eftersom du kommer in i arbetsuppgifterna. Du kommer även få vara en del av bakens UX-Community med 10 andra UX:are med varierad spetskompetens där kulturen är öppen och där man delar med sig av kompetens till varandra. Det finns budgeterade medel för kompetensutveckling både på individ-och gruppnivå. Vi har tex. individuella utvecklingsplaner där vi tillsammans definierar ditt utvecklingsmål och sätter upp aktiviteter för att nå ditt mål. Det skulle till exempel kunna vara att gå på en utbildning, besöka seminarier eller att lära dig ett verktyg. Vi erbjuder också:
  • En bank i framkant med stora ambitioner och en otroligt rolig resa framåt
  • Ett kundägt bolag, som möjliggör att vi tänker långsiktigt kring medarbetare, kunder och tekniska initiativ
  • En pågående transformationsresa med goda möjligheter att utveckla dig själv och framtidens Skandia
  • Ett inspirerande ledarskap som värnar om balans mellan privatliv och arbetsliv och som tror på frihet under ansvar
DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Det som framför allt ingår i rollen är att:
  • Arbeta löpande med att förbättra och förenkla bolåneprocessen för att skapa den bästa kundupplevelsen för våra kunder
  • Tar fram kunskap om användarna genom djupintervjuer och observationer eller liknande
  • Tar fram effektmål och definierar problemställningar, målgrupper eller behovsprofiler
  • Genomför och analyserar användningstestar, använder heatmap-verktyg och kundfeedbacksverktyg för att säkerställa god kvalitet.
  • Tar fram lösningsförslag genom att skissa upp flödesscheman och wireframes
  • Skapar visuell design utifrån ett befintligt designramverk med färdiga komponenter
DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du kommer bli en del av Skandiabanken bestående av cirka 200 kollegor och tillhöra ett av bankens utvecklingsteam där du kommer jobbar tvärfunktionellt tillsammans med två autonoma produktteam bestående av: Produktspecialister, Produktägare, Systemutvecklare, Scrum Master och Testare. Du kommer även att jobba med bankens Content Managers.

Som UX Designer har du en affärskritisk roll med många kontaktytor både internt och externt. Utöver dina närmaste kollegor kommer du även samarbete och tillhöra Skandias UX-Community om cirka 10 UX-specialister där ni gemensamt driver digital transformation genom att möjliggöra en bättre kundupplevelse och öka den digitala försäljningen.

Vi har vårt kontor centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm, men det går också bra att jobba delvis på distans.

Mer om dig

Vi söker dig som har några års erfarenhet inom UX och ett bra öga för design. Du är meriterande om du har erfarenhet av att bidra på strategisk nivå till exempel genom att styra projekt med effektkartläggning samt vill jobba med projekt från ax till limpa. Vidare är du van vid att facilitera workshops samt kan omsätta behov till konceptuella lösningar.

Som person ser vi gärna att du är kommunikativ och har god förmåga att samarbeta då rollen innebär många kontaktytor. Vi söker dig som är driven och vågar utmana gängse designnormer inom bank- och försäkringsbranschen. Du motiveras av utvecklas genom att anta utmaningar och har ett öga för detaljer och kundernas perspektiv.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Madelene Larsson
Telefon 0720030675
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, UX & Webbdesign
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 30 juni 2022 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa. Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning. Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!