UX Designer

UX Designer

Vill du jobba med att skapa en användarupplevelse av högsta klass på ett av Sveriges ledande pensionsbolag? Skandia söker nu en driven och kompetent UX Designer som vill vara med på en ambitiös förändringsresa där du kan påverka och utmana arbetet framåt.

Uppdraget innebär stort inflytande och möjlighet att påverka i en rad olika, spännande projekt. Rollen ligger under enheten Customer Experience Management (CXM), som har uppdraget att driva digital transformation genom att:
  • Öka den digitala försäljningen, servicen och interaktionen
  • Säkerställa och tillhandahålla digital spetskompetens
  • Driva på för ökad kundcentrering och förbättrad kundupplevelse
Du jobbar brett inom Skandia och tätt ihop med roller som Epic Owners, Agile Product Owners, IT-utvecklare, Content Managers och digitala specialister.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Vi ser att du brinner för strategi, problemlösning och användarvänliga lösningar utifrån en förståelse för användarens behov och förutsättningar. Du inkluderar användarperspektivet och verksamhetens mål i ditt arbete och är van att jobba med olika UX-metoder för användarresearch, idégenerering, design och användningstester. Ditt arbete handlar om att:
  • Ta fram kunskap om användarna genom djupintervjuer och observationer eller liknande
  • Hjälpa olika projekt att ta fram effektmål och definiera problemställningar, målgrupper eller behovsprofiler
  • Ta fram lösningsförslag genom att skissa upp flödesscheman och wireframes
  • Genomföra användningstester för att säkerställa god kvalitet
  • Ta fram visuell design för lösningarna utifrån ett befintligt designramverk med färdiga komponenter i Sketch
Ditt arbete kommer vara varierande. Många olika delar av verksamheten gör digitala satsningar framåt och din uppgift är att ständigt vara användarens ambassadör i dessa satsningar.

Rollen innebär även att du ansvarar för att Skandias olika digitala ytor och tjänster hänger ihop designmässigt och arbeta för en sammanhållen användarupplevelse av Skandias varumärke.

Din bakgrund
Du har några års erfarenhet som UX-designer där du är van vid att presentera för att övertyga och att agera workshopledare som kan skapa samsyn kring och förståelse för verksamhetens möjligheter och mål med olika projekt. Du har lätt för att omsätta regler, krav, behov och möjligheter till konceptuella lösningar, samtidigt som du brinner för att skapa enkla lösningar för användaren och vågar ta ut svängarna där du får utmana gängse designnormer inom bank- och försäkringsbranschen.

Vi tror också att du har grundläggande koll på konverteringsstyrd design, tillgänglighet och SEO. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta med komplexa tjänster och produkter. Slutligen ser vi även att du är van användare av båda Sketch och Invision på Mac.

Om dig som person
Som person är du bra på att förstå kundens behov och har en stark vilja att arbeta kundorienterat. Du trivs med att jobba tätt med andra roller såsom kravanalytiker, content managers, projektledare och utvecklare. Du har förmågan att bygga relationer och kan samarbeta med olika personligheter och kompetenser samt är van att hantera intressenter i komplexa strukturer. Utöver detta tror vi även att du har ett prestigelöst förhållningssätt till arbetet samtidigt som du har en förmåga att vara både flexibel och proaktiv.

Språk
Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Utbildning
Du har en eftergymnasial utbildning inom medieteknik/interaktionsdesign/kognitionsvetenskap eller motsvarande. Utbildningar som Hyper Island och Berghs är meriterande.

Omfattning
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med placering på Skandias huvudkontor i Stockholm. Skandia erbjuder dig ett utmanande och spännande arbete i ett företag med hög kompetens och starkt driv framåt.

Tillträde
Tillträde sker så snart som möjligt med hänsyn tagen till eventuell uppsägningstid.

Din ansökan
Stämmer detta in på dig? Vi tar emot ansökningar t.o.m. 7 juni 2020, urval pågår löpande. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Du kan enkelt ansöka med din LinkedIn profil som CV. Vid frågor, kontakta ansvariga rekryterare Oscar Stierncreutz, tel. 072 224 8530.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Oscar Stierncreutz
Telefon 0722248530
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, UX & Webbdesign
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.skandia.se/
Sista ansökningsdag 7 juni 2020 (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skandia är ett av Sveriges ledande livbolag. Skandia erbjuder sparande med garanti, fondsparande, försäkringar för hälsa och trygghet, banktjänster och rådgivning. Med en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang har Skandia i 160 år arbetat med att förebygga och förutse risker. På så sätt har vi kunnat ge människor ekonomisk trygghet i livets olika skeden.