Skandia söker UX designer till risk och hälsa

Skandia söker UX designer till risk och hälsa

Bli UX Designer på Skandia i Stockholm och förflytta horisonten för vad som kan åstadkommas och utvidga kunders möjligheter!

Vi på Skandia är inne i en snabb utvecklingsresa där kundupplevelsen, användarvänligheten och kundresans digitala flöden står i centrum! Identifiera och bearbeta risker och brister för att skapa en god hälsa i kunders upplevelse inom vår marknadsledande affär; Risk och Hälsa!

Som UX Designer hos oss påverkar du användarupplevelsen inom ett affärsområde samtidigt som du också får stötta i ett spännande systemskifte inom försäkringsaffären utifrån ett användarupplevelseperspektiv.

Vi erbjuder dig
  • En chans för dig som jobbat ett par år med UX och som vill ta nästa steg i karriären genom att få större mandat och göra skillnad i en viktig affär
  • En spännande och varierande roll där du jobbar tätt med både utvecklingsteam och det team som löpande optimerar kundinteraktionen på våra digitala kanaler
  • Att ingå i ett UX kollektiv bestående av femton UX Designers som samarbetar och utbyter insikter och lärdomar med varandra
  • Fina förmåner som förmånliga bolån och billån, friskvårdsbidrag, subventionerade luncher, försäkringar, gym på kontoret och utökad föräldraersättning
Det här gör du hos oss

Som en del av vårt UX arbete är du också en del av den satsning som görs för framtidens kundresa och upplevelse inom Risk- och Hälsoaffären. Du är med och planerar vägen framåt och följer upp att vi når dit vi ska. Bland annat får du ägna dina dagar åt:
  • Att vara involverad i och äga framför allt de tidigare stegen i UX processen inom vårt marknadsledande affärsområde
  • Bedriva ett hypotesdrivet researcharbete genom inhämtning av kvantitativa och kvalitativa data, analys av dessa för att identifiera behov, utmaningar och insikter.
  • Ta fram effektkartor och beteendetyper samt arbeta med hur användarflöden, kundresor och användarscenarios ska optimeras
  • Stötta och samarbeta med utvecklingsteamen genom upprättande av wireframes, prototyper och slutlig UI design med hjälp av vårat komponentbibliotek
Ditt team och arbetsplats

Hos oss kommer du till en organisation som inser och uppskattar värdet av dig som UX Designer. Vi arbetar agilt enligt SAFE-modellen i olika tåg med flertalet utvecklingsteam där samarbetet med UX är en självklarhet. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med både utvecklingsteam och med teamet som kontinuerligt optimerar vår kundinteraktion genom digitala kanaler. Teamen och arbetsplatsen karaktäriseras av en kultur där det är högt i tak och där alla är måna om arbetet, varandra och kundernas upplevelse!

Du kommer även att ingå i ett UX kollektiv om 15 UX Designers där ni har möjlighet att samverka inför olika typer av problem, diskutera lösningar och utbyta värdefulla lärdomar och insikter sinsemellan.
Vi har vårt kontor centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm, men det går också bra att jobba delvis på distans.

Mer om dig

Vi ser att du är en person som är nyfiken, ödmjuk, tycker om att samarbeta och älskar att göra skillnad i utvecklingsarbetet. Du brinner för att skapa en god kundresa och har erfarenhet av hela UX Designprocessen, från att identifiera vad som behövs eller saknas för att sedan definiera och implementera en lösning i samarbete med utvecklarna. Du är även flytande i Svenska både i tal och skrift samt behärskar Engelska eftersom det är språket som kod och dokumentation är skrivet på.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Sandra Peiper
Telefon 0709-563946
Email Mejla Sandra Peiper
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, UX & Webbdesign, Media, Kultur & Design, Designer
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 23 dec 2022 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa. Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra.
Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning.

Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!