Junior Financial Controller till Skandia

Junior Financial Controller till Skandia

Är du redo för att ta nästa steg i karriären och kliva in på en prestigelös arbetsplats, inom ett viktigt område där en bred inblick i verksamheten erbjuds? Vi söker nu en Junior Financial Controller som vill fortsätta och växa och vidareutvecklas tillsammans med oss. Skandia går en spännande framtid till mötes där särskild vikt kommer att läggas vid att drivet att vilja utveckla, förbättra och effektivisera arbetet. Är du driven, nyfiken med intresse för ekonomi så är du troligtvis rätt person för oss!

Vad gör en Junior Financial Controller hos oss?
I rollen ligger fokus på att analysera utfall men även att ta ett stort ansvar för datasäkring och förståelse för processer, system och dataflöden. Utöver detta innebär rollen även att identifiera trender samt göra proaktiva och utförliga analyser inom området. Du är delaktig i arbetet med att ta fram intern och extern rapportering och uppföljning, såväl löpande som ad-hoc och du stöttar verksamheten i finansiella frågor. I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

  • Säkerställa effektiva dataflöden, ta fram relevant data ut våra olika system samt ansvara för en hög datakvalité genom hela kedjan, från källa till slutanvändarverktyg.
  • Aktivt arbetet med att analysera och visualisera data på nya kreativa sätt för att stödja verksamheten. Vidareutveckla användandet av Tableau.
  • Proaktivt driva förändringsarbete inom områden där avvikelser eller förbättringspotential identifieras och aktivt delta i relevanta projekt.
  • Vara delaktig i månadsbokslut för koncernen med tillhörande managementrapportering
  • Aktivt delta i budget- och prognosrelaterat arbete
  • Ta fram presentations- och beslutsunderlag
Här välkomnas du till avdelningen Financial Control Sverige som består av ett sammansvetsat team på sex personer! Tjänsten är placerad på vårt moderna huvudkontor i Stockholm.

Vem är du?
Vi söker dig som har några års erfarenhet att arbeta som controller med uppföljning, analys och dataflöden, antingen i en linjebefattning eller som konsult. Du har troligtvis en examen inom ekonomi alternativt erhållit motsvarande erfarenhet via arbetslivet. För att trivas i rollen har du ett genuint intresse att förstå och lära dig mera om hur processerna, systemen och dataflöden kan utnyttjas på bästa möjliga sätt. Om du är intresserad av dataflöden och BI-lösningar då är det här en roll för dig, då du kommer att få möjlighet att påverka hur hela koncernen ser på och får management information. Vidare har du mycket goda kunskaper i att arbeta med Excel och Powerpoint på ett effektivt sätt, och presentera fakta på ett sätt som är väl anpassat till mottagaren.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper! Det är viktigt att du likt oss är driven, engagerad, nyfiken på att lära och har en vilja av att förbättra. Utöver det är du strukturerad, analytisk, och noggrann. Du har en mycket god kommunikativ förmåga och är en prestigelös lagspelare som trivs med att samarbeta tätt med dina kollegor. Erfarenhet av SQL är meriterande men inget krav.

Din ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, sista ansökningsdag är 25 november. I din ansökan ber vi dig inkludera CV och personligt brev, där du gärna får berätta om varför just du vill arbeta hos oss. Du kan också enkelt ansöka via din LinkedIn profil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Sofia Lindqvist, tel. 0701 – 46 84 14.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Sofia Lindqvist
Telefon 0701 46 84 14
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Bank, Finans & Försäkring, Bank & Finans
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.skandia.se/
Sista ansökningsdag 25 nov (8 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Idag är vi 2 500 anställda och har ca 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark. Totalt förvaltar Skandia ett kapital om drygt 571 miljarder kronor.Läs mer på www.skandia.se.