Junior Financial Controller till Skandia - med inriktning på kostnadsstyrning

Junior Financial Controller till Skandia - med inriktning på kostnadsstyrning

Är du redo för att ta nästa steg i karriären och kliva in på en prestigelös arbetsplats, inom ett högt prioriterat område där en bred inblick i verksamhetens olika delar erbjuds? Vi söker nu en Junior Financial Controller som kommer att arbeta med koncernens kostandsstyrning. Skandia går en spännande framtid till mötes där särskild vikt kommer att läggas vid att utveckla, förbättra och effektivisera styrningen där koncernens kostnadsmodell är en viktig komponent. Är du driven och nyfiken samt har ett stort intresse för system så är du troligtvis rätt person för oss!

Din roll
I rollen ligger fokus på att drift och vidareutveckling av koncernens modell för kostnadsallokeringoch kostnadsfördelning (ABC-modell). Här ansvarar du för att säkra att hela processen ochsystemen kring kostnadsfördelningen fungerar och fortlöper under året. Du deltar i framtagandetoch underhållet av koncerngemensamma principer för kostnadsfördelning mellan bolagen ochbidrar med att identifiera relevanta drivare.

Du kommer även att vara delaktig i arbetet med att ta fram kostnadsrelaterad uppföljning, såväl löpande som ad-hoc. I arbetet ingår mycket kontakt med många olika avdelningar inom Skandia och som Junior Financial Controller arbetar du för att etablera goda relationer och förankra ditt och gruppens arbete ute i organisationen. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att:

  • Vara operativsystemägare för de system som används för kostnadsallokering (Prodacapo och Bizview). Det innebär att du ska arbeta proaktivt och effektivt med våra processer, system och dataflöden.
  • Arbeta tillsammans med andra controllers i verksamheten främst med frågor inom kostnadsområdet, stötta i framtagandet av relevanta analyser inom kostnadsområdet.
  • Proaktivt driva förändringsarbete inom områden där avvikelser eller förbättringspotential identifieras och aktivt delta i relevanta projekt.

Din profil
Vi söker dig som har några års erfarenhet att arbeta som controller med uppföljning, analyser,system och dataflöden, antingen i en linjebefattning eller som konsult. Du har troligtvis enexamen inom ekonomi alternativt erhållit motsvarande erfarenhet via arbetslivet. Vidare har dumycket goda kunskaper i att arbeta med
Excel och Powerpoint på ett effektivt sätt, ochpresentera fakta på ett sätt som är väl anpassat till mottagaren.

Som person är du strukturerad, analytisk och driven. Du är van vid att ta egna initiativ för att utveckla befintliga, nya modeller och processer inom organisationen. Du har en god kommunikativ förmåga då du kommer att ha många kontaktytor i organisationen. Vidare är du en lagspelare som trivs med att samarbeta tätt med dina kollegor.

Din ansökan
Stämmer detta in på dig? Ansök redan idag, sista ansökningsdag är 25 november. I din ansökanber vi dig inkludera CV och personligt brev, där du gärna får berätta om varför just du vill arbetahos oss. Du kan också enkelt ansöka via din LinkedIn profil. Har du frågor om tjänsten kontaktaansvarig rekryterare Sofia Lindqvist, tel. 0701 – 46 84 14.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Sofia Lindqvist
Telefon 0701 - 46 84 14
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 25 nov (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Idag är vi 2 500 anställda och har ca 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark. Totalt förvaltar Skandia ett kapital om drygt 571 miljarder kronor. Läs mer på www.skandia.se.