Hållbarhetsspecialist till Skandia

Hållbarhetsspecialist till Skandia

Vår ambition är att Skandia ska utvecklas till det ledande pensionsbolaget i Sverige. Långsiktighet är kärnan i Skandias erbjudanden och genomsyrar vårt sätt att driva affären. Med utgångspunkt i samhällsutmaningar skapar Skandia genom sin affärsmodell hållbart värde. Vi söker nu en erfaren projektledare till tjänsten som Hållbarhetsspecialist till vår Hållbarhetsavdelning som ingår i enheten Strategisk kommunikation. Välkommen att utvecklas tillsammans med oss!

Din roll
Med utgångspunkt från affärsstrategin ansvarar du för att driva egna projekt i samarbete med organisationens övriga verksamheter och säkerställer styrning, uppföljning och utvärdering av hållbarhetsarbetet. I din roll stöttar och inspirerar du organisationen och strävar mot att uppnå olika projektmål i enlighet med vad som överenskommits med projektsponsor och projektägare. I rollen ingår även att genomföra omvärldsanalyser, intressentdialoger, policyarbete och att kommunicera arbetet som bedrivs inom Skandia, såväl genom skriftlig som muntlig kommunikation. Som hållbarhetsspecialist ansvarar du för att integrera, coacha och följa upp arbetet i verksamheten och se till olika behov för att fortsätta driva hållbarhetsområdet framåt.

Din profil
Vi söker dig som har flera års erfarenhet av projektledning med fokus på hållbart företagande och som visar goda resultat av tidigare arbete. Meriterande är erfarenhet från konsultverksamhet eller större företag med kundorienterad verksamhet samt erfarenhet från arbete med kommunikation eller strategi.

Som person ser vi att du är driven och utåtriktad med goda ledaregenskaper eftersom rollen innebär ett brett kontaktnät och samarbete över avdelningarnas gränser, samt mot externa gränsytor och intressenter. Du har ett strukturerat arbetssätt och förmåga att uppmuntra och stötta andra samtidigt som du kan vara kravställande och få saker att hända. Vidare tar du ansvar för dina arbetsuppgifter och är trygg i att fatta egna beslut.

Varför Skandia?
Förutom spännande karriärmöjligheter har du som medarbetare hos oss en rad förmåner som ger dig trygghet, till exempel ett väl utvecklat tjänstepensionspaket, måltidsersättning, friskvård och privatvårdsförsäkring. Dessutom är vi en arbetsgivare som tycker det är viktigt med balans i livet.

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Och vi tror på en organisation där mångfald och jämställdhet är lika självklart som att vi sätter våra kunder först.

Vi säljer inte produkter, vi skapar trygghet genom långsiktighet. Med 2 200 anställda är vi inte störst i branschen men med ett förvaltat kapital på cirka 600 miljarder gör våra medarbetare skillnad för våra kunder varje dag. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas! Tjänsten är placerad vid Skandias huvudkontor i Lindhagen.

Vill du bli en av oss? Ansök redan idag!
I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt kan du även registrera en ansökan med din LinkedInprofil. Har du frågor om tjänsten kontakta ansvariga rekryterare Hanna Liedberg tel. 070 - 29 28 167 och Emelie Sandsten tel. 0707- 60 36 96. Sista ansökningsdatum är 27: a juni 2018.

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Kontaktperson Hanna Liedberg
Telefon 070 27 28 167
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Bank, Finans & Försäkring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.skandia.se
Sista ansökningsdag 27 juni (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Skandia är en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner. Vi har gett människor ekonomisk trygghet i mer än 160 år och har en stark tradition av pionjäranda, produktutveckling och samhällsengagemang. Vi skapar rikare liv för människor med hjälp av lösningar inom sparande, pension, ekonomisk trygghet och vardagsekonomi, och genom att underlätta för dem att fatta kloka beslut om sin ekonomi. Idag är vi 2 500 anställda och har ca 2 miljoner kunder i Sverige och Danmark. Totalt förvaltar Skandia ett kapital om drygt 571 miljarder kronor. Läs mer på www.skandia.se