Business Controller till Skandia

Business Controller till Skandia

Skandia är ett modernt bank- och pensionsbolag som värnar om sina anställda och där man lägger vikt vid att vara professionell men samtidigt ha kul på jobbet. Här menar man att det är din kunskap, din förmåga och ditt engagemang som får Skandia att växa. Skandia sitter i ljusa och moderna lokaler på Kungsholmen, där det finns både matsal, cykelgarage och ett välbesökt gym med möjlighet till gruppträning, pingis och innebandy.

Om rollen

Som Business Controller på Skandia arbetar du verksamhetsnära och med flera stora strategiska projekt. Du är du en del av teamet på Finance och stöttar i din roll i huvudsak enheten Försäljning. Du arbetar med lönsamhetsfrågor kopplat tilldistributionsområdet, kanallönsamhet. Du arbetar dagligen proaktivt för att underlätta för organisationen att följa upp verksamheten och bidrar därigenom till förbättrad lönsamhet. Du har ett tydligt affärstänk och arbetar nära Försäljningschefen och övriga kollegor inom business control I rollen rapporterar du till Försäljningschefen men även till Head of Business Controll och du blir en del av teamet bestående av 14 personer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Agera Business Partner - koordinera mellan Försäljning och Finance
  • Ansvar för lönsamhetsuppföljning inom distributionsområdet (kanallönsamhet)
  • Driva Business Case - både större och mindre
  • Stötta försäljningsledningen med frågor inom ekonomiområdet
  • Löpande uppdatering och utveckling av BI-system (Tableau)
  • Analysera och bearbeta data/information
Kvalifikationer och egenskaper

Vi tror att du har flera års erfarenhet som Business Controller eller liknande, gärna från försäkringsbranschen. Du är civilekonom eller motsvarande och har ett naturligt analytiskt sinne. Du har ett systemintresse och har med fördel tidigare erfarenhet av BI-system samt är mycket duktig på Excel. Du triggas av utveckling och förändring och trivs i en roll där du är självgående och van att driva och äga dina egna Business Case.

På ett personligt plan är du en engagerad, nyfiken och prestigelös person som lätt skapar förtroende hos andra. Du är flexibel och kommunikativ och trivs i en föränderlig miljö och har förmågan att lyfta blicken och arbeta proaktivt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Skandia med Mpya Finance. Vi ser fram emot att få din ansökan via mpyafinance.se så snart som möjligt. Har du frågor kring tjänsten kontakt ansvariga rekryteringskonsulter Åsa Schramm på asa.schramm@mpya.se eller Maria Brisheim på maria.brisheim@mpya.se. Intervjuer kommer att ske löpande varför det är bäst att inte dröja med din ansökan! Varmt välkommen att söka!

Om Skandia

Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi förvaltar mer än 600 miljarder åt våra 2 miljoner kunder och låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning och samtidigt bygger ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Mpya Finance AB
Hemsida https://mpyafinance.se
Sista ansökningsdag 9 feb (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Det krävs enastående människor för att erbjuda enastående tjänster inom ekonomi och finans. Vi på Mpya Finance älskar det vi gör och drivs av att leverera nytänkande, upptäcka möjligheter och se människan - det sista är en självklarhet och gör hela skillnaden!