Bolagsjurist till Skandia - affärsområde Försäkring

Bolagsjurist till Skandia - affärsområde Försäkring

Din roll
I rollen som bolagsjurist på Skandias affärsområde Försäkring kommer du att ingå i ett team som idag består av nio jurister inklusive chefsjuristen. Teamet tillhandahåller juridisk rådgivning och stöd till ledning och verksamhet inom affärsområdet, som primärt innefattar försäkringsverksamheten i Skandias livbolag (som också är Skandias moderbolag) och fondförsäkringsbolag. Uppdraget innefattar såväl affärsjuridiska som rörelserättsliga frågor.

Hos Skandia arbetar juristerna brett med alla typer av ärenden och dessutom mycket nära koncernens olika verksamheter. Juristerna är specialiserade på ett eller flera områden vilket innebär att man arbetar självständigt men alltid har möjlighet att bolla olika juridiska frågor med sina kollegor.

Din profil
Vi söker en jurist med minst 2-3 års erfarenhet av juridiskt arbete, gärna från notarietjänstgöring, advokatbyrå och/eller bolag. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med försäkring eller annan finansiell verksamhet. I rollen kommer du att få möjlighet att fördjupa dig inom såväl affärsjuridiska som rörelserättsliga frågor. Du kommer självständigt att driva frågor och vara ansvarig för dessa ut i organisationen.

För att trivas och lyckas i rollen som bolagsjurist hos oss är du nyfiken på Skandias verksamhet och intresserad av att utvecklas både på bredden och djupet. Vi ser att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har förmågan att på ett pedagogiskt sätt föra fram dina budskap. Du är social, ansvarstagande, lösningsorienterad och en serviceinriktad lagspelare som på ett prestigelöst sätt kan samarbeta med kollegor inom olika delar av verksamheten för att nå uppsatta mål.

Vi erbjuder
Skandia erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete där du kommer att ges stora möjligheter att utvecklas och växa i din roll. Du erbjuds en plats i ett team av jurister som jobbar med hög ambitionsnivå men också med ett stort mått av humor i vardagen. Hos Skandia finns möjlighet till utveckling för den som tar för sig och tar egna initiativ. Vår kultur är familjär och arbetsklimatet är öppet och rakt vilket ger en stimulerande och trevlig arbetsmiljö.

Ansökan
I rekryteringsprocessen samarbetar Skandia med Jurek Rekrytering och Bemanning. Urvalet sker löpande så välkommen med din ansökan med CV och betyg så snart som möjligt via www.jurek.se. Notera att vi inte tar emot ansökningar via e-post. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81 alternativt catarina.isaksson@jurek.se.

Om Skandia

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa.

Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra.

Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning.

Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia.
Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!
Mer info
Kontaktperson Catarina Isaksson
Telefon 08-525 01 800
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Affärsjuridik, Bolagsjurist
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Hemsida http://skandia.se/
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (12 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder kompetensförsörjning till företag och organisationer inom såväl privat som offentlig sektor över hela Sverige. Våra specialistområden är ekonomi, juridik, HR och administration samt marknad och management.

Våra rekryteringskonsulter och konsultchefer har bred kompetens och operativ erfarenhet av de affärsområden de rekryterar inom. Hitta din nästa utmaning i karriären hos oss!