App-teamet på Skandia Stockholm söker UX Designer

App-teamet på Skandia Stockholm söker UX Designer

Tongivande roll som UX Designer på Skandia! Bidra till att göra vår mobila app till en självklar plattform.

Skandia genomför en stor satsning på att utveckla appen för framtiden! Som UX-designer i Skandias app-team i Stockholm är du tongivande i denna resa mot ökad användarvänlighet, funktionalitet och effektivitet gentemot kunderna. Du kommer att befinna dig på en plats och i en miljö där du smider framtidens kundresa och upplevelse.
Vi lovar dig en dynamisk arbetsdag, där du ständigt kan utvecklas och tillsammans med ditt team utvecklar värdet för kunderna!

Vi erbjuder dig
 • Möjlighet att få jobba med ett bolag vars affär värnar om människor i samhället
 • Bli en del av att multifunktionellt team och arbeta dedikerat med Skandias mobila app
 • Ingå i ett UX kollektiv på 15 UX designers som samverkar och utbyter insikter och lärdomar med varandra för att hela tiden bli bättre.
 • Ha en tongivande roll i en spännande förändringsresa med att bygga upp en stark kanal för kunderna och Skandia.
 • En pågående transformationsresa tillika kulturförflyttning med goda möjligheter att påverka framtidens Skandia samt UX-process
Det här gör du hos oss

När du är del av Skandias UX-arbete är du också en del av den satsning som görs för framtidens kundresa och upplevelse. Du är med och planerar vägen framåt, men ser också till att vägen framåt når dit den ska nå. Bland annat får du ägna dina dagar åt:
 • Jobba agilt i tätt samarbete med produktteamen och interna steakholders av olika slag.
 • Utföra hypotesdrivet researcharbete genom att ta fram kvalitativ och kvantitativ data, så som djupintervjuer, observationer, statistik, trendanalyser, konkurrensanalyser etc.
 • Ta reda på användarbehov, affärsmål, juridiska krav, app guidelines och vad som är tekniskt möjligt.
 • Ta fram effektkartor, beteendetyper, användarflöden, kundresor och användarscenarios
 • Stötta utvecklarna genom att skapa wireframes, prototyper, och slutlig ui design med hjälp av vårt komponentbibliotek. Designa för cross-plattform (iOS + Android) via ramverket Flutter
 • Planera och genomföra användartester, samt analys av dessa
 • Löpande påverka mobilappens utveckling och vara delaktig i hela designprocessen
Ditt team och arbetsplats

Du kommer att tillhöra CXM (CX som i Customer Experience) där vi samlat kompetens med fokus på försäljning och service i digitala kanaler och kundupplevelse. Du ingår i ett starkt UX kollektiv om 15 andra UX-designers med ständigt lärande med möjlighet att utbyta värdefulla lärdomar och utmaningar.

Du kommer att jobba i ett appteam som består av ett multifunktionellt team på ca 10 personer med olika kompetens och roller så som; produktspecialist, verksamhetsut-vecklare, content manager, dataanalys, frontend- och backendutvecklare och test. Du kommer även jobba tätt tillsammans med en annan UX-designer som också jobbar de-dikerat med appen.

Vi har vårt kontor centralt beläget på Kungsholmen i Stockholm, men det går också bra att jobba delvis på distans.

Mer om dig

Vi söker dig som har bra erfarenhet inom UX med flera års arbetslivserfarenhet och ett bra öga för design. Här kommer du få möjlighet att få bidra på strategisk nivå varför det är ett stort plus om du har den erfarenheten. Du har exempelvis jobbat med effektkartläggning och är trygg med att ta projekt från ax till limpa. Vidare är du van vid att facilitera workshops samt kan omsätta behov till konceptuella lösningar. Vi ser även gärna att du har erfarenhet av UX arbete för mobila appar.

Här välkomnas du in i en varm kultur varför vi gärna ser att även vår nästa kollega är omtänksam, empatisk och prestigelös. Du är kommunikativ och har god förmåga att samarbeta då rollen innebär många kontaktytor. Vi söker dig som är modig, driver förändring och vill driva användarupplevelse framåt inom bank- och försäkringsbranschen. Du trivs med ett omväxlande jobb där du får göra signifikant skillnad för Skandias användare. För övrigt är du flytande i Svenska i både tal och skrift.

Så här får vi kontakt

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!
Mer info
Kontaktperson Sandra Peiper
Telefon 0709-563946
Email Mejla Sandra Peiper
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, UX & Webbdesign, Media, Kultur & Design, Designer
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Ada Digital
Sista ansökningsdag 8 dec 2022 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa. Vi är det ledande pensionsbolaget som tar ansvar. Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra.
Vi erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att våra kunder ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara friska på vägen dit. Vi erbjuder också bolån och sparande samt förenklar sparandet för våra kunder genom vår rådgivning.

Av våra närmare 2 miljoner kunder är 1,4 miljoner också våra ägare. Det är deras behov och intressen som vi tar tillvara i utvecklingen av Skandia. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!