Skandia är just nu inne i en spännande förändring; något som IT i allra högsta grad är en del av. För att klara vårt uppdrag behöver vi medarbetare och ledare som vill vara med och påverka samt verka i en högpresterande och kreativ miljö där vi utmanar och stöttar varandra. Vi söker nu en Agil Coach som kommer att jobba både med Skandia som helhet men framförallt IT-organisationen och lyfta oss till en ny nivå i användandet av SAFe samt driva vår förändringsresa framåt. Låter detta spännande? Låt oss berätta mer!

Vad gör en Agil Coach på Skandia?
I rollen som Agil Coach hos oss på Skandia har du ett heltäckande perspektiv med fokus på att lyfta Skandia som organisation och hålla samman våra agila releasetåg till en samarbetande helhet. Idag består vår organisation av fyra releasetåg som arbetar med olika fokusområden. Som Agil Coach kommer du att stötta tågens Release Train Engineers med arbetet att skapa en väl fungerande agil organisation med högpresterande team.

Som Agil Coach är du med och bidrar genom att ställa rätt frågor och tar bort hinder för kommunikation i strävan att få medarbetare i organisationen att själva driva förändring. Vidare är din uppgift att bidra med din erfarenhet och fylla på med kunskap för att hitta nya vinklingar inom Skandia.

Genom att utmana dina kollegor och ta tillvara på kunskapen inom verksamheten skapar du utrymme för andra personer att agera och driver verksamheten framåt. Du arbetar både på det strategiska planet tillsammans med ledningsgrupp, i kombination med att verka nära teamen vid behov.

Vem söker vi?
För att lyckas i rollen som Agil Coach hos oss tror vi att du har flera års erfarenhet av att ha arbetat med agil coachning i en större verksamhet och där du har varit med och använt SAFe som ramverk för Agil skalning. Vi ser det som en stor fördel om du har arbetat i och med agila team. Genom en god förståelse för systemutveckling kan du kommunicera med teamen, och enkelt sätta dig in i deras vardag. Vidare är dina SAFe-kunskaper breda och genom dessa är du skicklig på att driva förändringsledning och att förstå helheten.

För att trivas i rollen är du en person som tycker om utmaningar och inte strävar efter att få saker och ting serverat – en person som är redo att kavla upp ärmarna helt enkelt! Du trivs med att få bidra med din kunskap och du frodas i en position med stort utrymme att påverka. Hos oss på Skandia arbetar du nära dina kollegor under samma tak, med ett humant klimat där du kan göra skillnad, på riktigt.

Det viktigaste för oss är att din personlighet genomsyras av prestigelöshet, nyfikenhet och engagemang. Genom att lyfta andra personer i din omgivning i kombination med att du går in helhjärtat för uppgiften, så tror vi att du har rätt förutsättningar för att lyckas i rollen!

Ansökan
Sista ansökningsdag är 2:a januari, 2020. Du är varmt välkommen med din ansökan redan idag, däremot kommer urvalet att påbörjas under vecka 1. I din ansökan ber vi dig inkludera CV samt personligt brev. Om du inte har ditt CV och personliga brev tillgängligt just nu kan du även registrera en ansökan via mobilen med din LinkedInprofil.

Har du frågor om tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Emelie Sandsten tel. 0707-60 36 96.
Mer info
Kontaktperson Emelie Sandsten
Telefon 0707 - 60 36 96
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Data & IT, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.skandia.se/
Sista ansökningsdag 2 jan 2020 (26 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är tillräckligt små för att du kan göra skillnad men tillräckligt stora för att du kan växa.

Hos oss är engagemang, ansvarstagande och en vilja att utvecklas några av de egenskaper vi värderar högst. Vi tror att samarbete tar oss längre än vad någon enskild person kan göra. Och vi tror på en organisation där mångfald och jämställdhet är lika självklart som att vi sätter våra kunder först. Vi säljer inte produkter, vi skapar trygghet genom långsiktighet. Med 2 200 anställda är vi inte störst i branschen men med ett förvaltat kapital på cirka 600 miljarder gör våra medarbetare skillnad för våra kunder varje dag. Vi sitter inte inne med alla svaren, det är därför vi behöver din hjälp att lösa morgondagens utmaningar. Ditt bidrag kommer att märkas!