Projektansvarig SISAB

Projektansvarig SISAB

Har du ansvarat för komplexa nybyggnadsprojekt av samhälls- eller kommersiella fastigheter? Vill du bidra till en god skolmiljö för Stockholms barn och ungdomar hos en fastighetsägare? I så fall kanske du är SISAB:s nya projektansvarig!

Om tjänsten

Stockholm är en kommun i tillväxt och för att möta det ökande behovet av utbildningsplatser så bygger SISAB ständigt om, till och nya förskolor/skolor i länet. För att klara detta uppdrag söker nu SISAB till deras projektavdelning en strukturerad och affärsmässig projektansvarig med goda ledaregenskaper!

Som projektansvarig ansvarar du, genom att leda externa projektledare, för projektets alla skeden, från planeringsstadiet till att det färdiga projektet levereras. Din roll är central och mycket viktig för projektets framfart och kvalité och det är du som säkerställer att ekonomi, tidsplan och kundkontakter upprätthålls enligt uppsatta ramar.

Projekten är av varierande karaktär som till-, om- och nybyggnationer och du kommer att ansvara för flera projekt samtidigt. Dina kontaktytor är många såsom, kund, myndigheter, leverantörer, entreprenörer och hyresgäster. Rollen ingår i ett av fyra projektområden med placering på SISAB:s huvudkontor intill Globen.

Ex. på arbetsuppgifter:
  • Ansvara för projektets framdrift mot uppsatta mål, tidplan och budget, samt löpande återkoppling av projektets status/målbild till hyresgäst och projektägare
  • Ansvar för myndighetskontakt avseende exempelvis detaljplaneärenden och bygglov
  • Ansvar för upphandling av leverantörer i projekten enligt LOU
  • Säkerställa att arbetsmiljölagar följs i alla skeden i uppdragen, exempelvis genom att utse Bas P och Bas U
  • Ansvara för återlämning av projekt till projektägaren
  • Leder projektgrupper och deltar på projektmöten vid behov, exempelvis startmöten
  • Skapa förutsättning för dialog och medinflytande, samverkan och trivsel i projekten
SISAB är ett förvaltande fastighetsbolag som äger och förvaltar Stockholms förskolor och skolor. Genom detta är SISAB med och påverkar miljön för våra barn och ungdomar. SISAB är värderingsstyrt och arbetar aktivt med att ha ett gemensamt synsätt och förhållningssätt; här är man affärsmässiga, ansvarstagande och engagerade. Dessa värderingar synliggörs genom SISAB:s sätt att bemöta andra, sättet att agera och fatta beslut.

SISAB erbjuder nya fina kontorslokaler i Globen, Palmfelt Center, tillgång till motionsanläggning i anslutning till kontoret, marknadsmässig lön med pensionsavsättning, friskvårdsbidrag och anslutning till kollektivavtal. Självklart får du också ett helt gäng härliga kollegor.

Är det här du?

Till den här rollen söker vi dig som har en gedigen bakgrund inom projektledning av komplexa nybyggnadsprojekt av typen samhälls- eller kommersiella fastigheter, exempelvis köpcentrum, labb, sjukhus, kulturfastigheter eller arenor. Eftersom du kommer att ansvara för projektens alla skeden är det viktigt att du tidigare varit involverad i skeden från utredning till avslut. Vi tror att du fått denna erfarenhet från ett konsult-, entreprenad- eller fastighetsbolag. Om du, förutom projektledning även har haft en roll som projektchef ser vi det som meriterande, likaså om du har erfarenhet av att arbeta enligt LOU (lagen om offentlig upphandling) samt med projektledning hos en samhällsbyggare/beställare.

I denna rekrytering kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Rätt kandidat har goda ledaregenskaper och en förmåga att tänka och kommunicera på ett strategiskt och affärsmässigt sätt. Eftersom rollen är självständigt är det även viktigt att du kan ta egna initiativ, har god planeringsförmåga och arbetar strukturerat. I rollen ingår det att ha många kontaktytor och därför är det viktigt att du har god samarbetsförmåga och är kommunikativ.

Vill du veta mer?

I denna rekrytering samarbetar SISAB med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på "ansök"-knappen här intill. Tjänsten är en tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Sarah Sturesson på 08-120 50 425. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Sökord: Projektchef, projektansvarig, projektledare, nyproduktion, komplex, projekt
Mer info
Kontaktperson Sarah Sturesson
Telefon 08-120 50 425
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare, Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Level Recruitment
Sista ansökningsdag 22 okt 2020 (334 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

SISAB, Skolfastigheter i Stockholm AB, är ett kommunalt bolag inom koncernen Stockholms stadshus AB. Bolaget omsätter cirka 2 miljarder kronor och äger 590 förskolor, grundskolor och gymnaser i Stockholm, från Kista i norr till Farsta i söder. Totalt äger och förvaltar SISAB 1,8 miljarder kvadratmeter, där fler än 125 000 människor vistas dagligen.

Som ett av landets största fastighetsbolag har vi mycket att vara stolta över. För att ge barn och ungdomar bästa möjliga start i livet äger, förvaltar och utvecklar vi Stockholms skolor och förskolor. Med hållbarhet och smarta lösnngar i trygga och inspirerande utbildningsmiljöer bidrar vi till att forma framtidens Stockholm. Läs mer om oss på www.sisab.se