Sirius söker förare

Sirius söker förare

Om dig
Du bör vara trygg och säker i din arbetsroll då du ansvarar för personer med olika funktionsnedsättningar. Du ska vara frisk och glad och ha en ödmjuk sida samtidigt som du vågar ta kommandot. Man får inte vara blyg och rädd för att ta kontakt med andra människor. Du måste behärska det svenska språket, både i tal och skrift då alla instruktioner sker skriftligen. Vi har inget krav på erfarenhet av funktionsnedsättningar med självklart är det en merit. Även om du kört taxi tidigare så är de transporter som utförs hos Sirius inte vanliga taxiresor. Är du rätt person men inte har Taxiförarlegitimation så kan vi hjälpa dig med det.

All utbildning sker internt.

Krav
Taxiförarlegitimation
God Svenska

Meriterande
Färdtjänstkörning
Persontransporter

Dina arbetsuppgifter
Arbetet innebär att transportera personer med funktionsnedsättningar. Din uppgift är att på ett tryggt och säkert sätt transportera våra kunder mellan privatadress, skola, dagverksamhet och dagvård. Alla våra resenärer har någon form av funktionsnedsättning och behöver din hjälp då de inte kan använda vanliga färdmedel. Då det är noga med kommunikation och information mellan förare och kund så är telefonen ett mycket använt arbetsverktyg. Man får inte vara blyg och rädd för att ta kontakt med andra människor. Man måste inneha en ödmjuk sida samtidigt som man vågar ta kommandot. Du måste behärska det svenska språket, både i tal och skrift då alla instruktioner sker skriftligen. Eftersom kommunikation mellan förare, kund och arbetsgivare är avgörande för att kunna utföra arbetet så är goda kunskaper i svenska språket väldigt viktigt då missförstånd kan innebära en säkerhetsrisk. Som förare hos Sirius Omsorg är du den trygga länken mellan boende och skola/verksamhet. Förutom
Taxiförarlegitimation så måste du ha en empatisk förmåga och en förståelse för personer med funktionsnedsättningar. Våra kunder består av personer i olika åldrar och det är väldigt viktigt att du bemöter dessa personer och deras anhöriga på ett professionellt och värdigt sätt. Viktigt är också att du är en lugn och stabil person. Arbetet under dagen består av olika delar - på förmiddagen och eftermiddagen så kör man turbundna resor (förbokade) och däremellan kör man vanliga taxikunder, Rullstolstaxi/Färdtjänst eller liggande persontransporter. Körningarna är belagda i hela Storstockholm och fördelas av trafikledningen.

Lön, ersättning och förmåner
Visstidsanställning 1 år på timlön och därefter tillsvidareanställning med månadslön, i dagsläget 24 500kr/mån. Om du har mer än 2 år i yrket är timlönen 140,80 kr/tim annars är timlönen 133,61 kr/tim.

Vi har Kollektivavtal (Taxiavtalet) med Foraförsäkring och Friskvårdsbidrag.

Om anställningen
Arbetet är måndag till fredag dagtid.

Skicka din ansökan till rekrytering@siriusomsorg.se eller ansök via hemsidan www.siriusomsorg.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.siriusomsorg.se
Sista ansökningsdag 18 dec (35 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sirius Omsorg AB är ett företag som funnits i mer är 50 år och är en av de största aktörerna på marknaden gällande persontransporter. Våra kunder är i alla åldrar och alla har någon form av funktionsnedsättning. Sirius Omsorg AB är ett helägt företag i Taxi Stockholm 150000 AB. Vi har hela Storstockholm som arbetsområde.