Treasury Controller till Sirius International

Treasury Controller till Sirius International

Vill du arbeta med treasury i en global miljö? Lockas du av att få arbeta på Skandinaviens största återförsäkringsbolag? Är du driven och trivs med att vara delaktig i utvecklingsprojekt? Då kan du vara Sirius Internationals nya Treasury Controller!

Detta söker vi
Som Treasury Controller hos Sirius kommer du ha en roll där du får arbeta brett. Du ingår i ett team om fyra personer som arbetar med att koordinera och hantera företagets operationella och finansiella aktiviteter. Rollen sträcker sig över Backoffice och Middleoffice, redovisning samt rapportering. I rollen som Treasury Controller kommer du även vara drivande och delta som projektresurs i olika Cash Management projekt.

Som Treasury Controller kommer du att tillhöra Corporate Accounting & Control och tjänsten är placerad på Sirius Internationals huvudkontor i centrala Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Som Treasury Controller kommer du ha en bred roll med återkommande arbetsuppgifter men även projektarbete. Vidare kommer du att ha regelbunden kontakt med koncernens filialer för att stötta dem i olika finansiella frågeställningar Dina huvudsakliga uppgifter kommer att vara:
  • Delaktighet i diverse cash management projekt
  • Medverka i utveckling och innovationsarbete i olika projektgrupper
  • Upprättande av månadsbokslut och rapportering
  • Löpande hantering av betalningar av försäkringstransaktioner och operationella transaktioner
  • Löpande bokföring kopplat till Treasury
  • Nära samarbete med bolagets internationella filialer
Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi. Du har några års erfarenhet från Treasury gärna inom försäkring, bank eller Corporate Treasury. Då du arbetar i en internationell miljö är det viktigt att du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift obehindrat. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av Cash Management och KYC.

Du som person
För att passa i rollen som Treasury Controller hos Sirius är du driven och strukturerad då du kommer vara en viktig del i många projekt. Vidare är du bra på att arbeta självständigt men har en bra teamkänsla och samarbetsförmåga, då du kommer att ha många kontaktytor inom företaget. Vidare är du kvalitetsmedveten samt besitter ett riskperspektiv.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Sirius med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson på Prodiem, tfn 073 388 22 62 eller Caroline Björk, tfn 073 303 34 66.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Sista ansökningsdag Löpande (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Sirius International Försäkrings AB är verksamt inom internationell återförsäkring. Sirius är det största återförsäkringsbolaget i Skandinavien och en ledande aktör i Europa. Vi är cirka 500 medarbetare i gruppen med huvudkontor i Stockholm samt branschkontor runt om i världen, bl.a. London, Hamburg, Zürich, Bermuda och Singapore. Vår premievolym var 2019 1,9 miljarder USD. Läs mer om Sirius International på www.siriusgroup.com