Operations Engineer till SilverRail Technologies

Operations Engineer till SilverRail Technologies

SilverRail Technologies erbjuder
Hos SilverRail Technologies spelar du en viktig roll i att bygga en bättre framtid. Vi utvecklar IT-lösningar som gör det enklare att välja ett miljövänligt resande. Oavsett om det handlar om att hitta rätt resa, smidiga betalningar, eller få relevant information före under och efter resan så bygger vi den digitala infrastrukturen som gör det möjligt.

Om tjänsten
I rollen som Operations Engineer kommer du att ingå i en grupp med ca 11 personer som tillsammans arbetar med drift, förvaltning och övervakning av våra applikationer som främst driftas i Linux-miljö.
I det dagliga arbetet kommer du att:
  • Drifta våra egenutvecklade applikationerna samt några inköpta standardsystem
  • Arbeta nära såväl den egna gruppen som utvecklarna av applikationerna
  • Felsöka problem i system och applikationer i våra olika miljöer (flera testmiljöer och produktionsmiljö)
  • Delta i projekt för utveckling av nya och befintliga applikationer
  • Delta och driva initiativ för utveckling av vår driftmiljö
  • Delta och driva initiativ för att testa och förbättra vår tekniska miljö och de verktyg som vi arbetar med
  • Fokusera extra på, och ansvara för, något område inom vår drift (beroende på intresse och erfarenhet)
Din kompetens och erfarenhet
För att lyckas i rollen tror vi att du har relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande dokumenterad arbetserfarenhet samt flerårig erfarenhet av serverdrift inom Linux, gärna Red Hat. Du har erfarenhet av övervakning och larmhantering, felsökning och felavhjälpning samt problemlösning rörande applikationer. Erfarenhet av scripting är meriterande. Vidare ser du det som naturligt att löpande omvärldsbevaka och testa nya tekniker för att ständigt förbättra. Du talar och skriver såväl svenska som engelska obehindrat och ser vikten av teknisk dokumentation.

Personliga egenskaper
Som person är du positiv, social och har en bra attityd vilket bidrar till en god stämning. Du är flexibel och prestigelös och har förmågan att samarbeta med olika typer av personer men har heller inte några problem med självständigt arbete. Ditt stora teknikintresse tillsammans med förmågan att prioritera och ta initiativ gör att du har lätt att identifiera och lösa problem samt även föreslå förbättringar och förändringar inom tekniken. Du har även förmågan att behålla lugnet även i stressiga situationer.

Om SilverRail
SilverRail Technologies är marknadsledande utvecklare av digital infrastruktur för resebranschen, med fokus på tåg- och busstrafik. Varje år hanteras över en miljard resesökningar och 30 miljoner bokningar med hjälp av våra applikationer och lösningar. Kunderna finns på en global marknad och består av såväl tåg- och bussoperatörer som resebyråer. SilverRail Technologies växer och har idag ca 250 medarbetare. Kontoren ligger i London, Stockholm, Norrköping, Boston och Brisbane. Sedan 2017 är SilverRail Technologies är en del av Expedia Group. www.silverrail.com

Hos oss kommer du att trivas om du uppskattar att utveckla och skapa lösningar tillsammans med engagerade kollegor. Inom SilverRail har vi allt från bred generalistkunskap kring att utveckla avancerade lösningar till djupgående expertis om branschen vi jobbar inom. Kombinationen gör oss starka, och ännu starkare blir vi tillsammans med dig. Oavsett vilken roll som blir din första hos oss har du också stora möjligheter att utvecklas inom företaget.

Om du värderar en smidig resväg till jobbet kommer du nog också uppskatta att vi sitter väldigt centralt i Stockholm. Från ditt skrivbord tar du dig till T-centralen eller Stockholm City på några minuter.

I den här rekryteringen arbetar vi tillsammans med p4it Search & Recruitment. Om du har några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Jen Scheffel, jen.scheffel@p4it.se, 0733 118798 alternativt Louise Furugård, louise.furugard@p4it.se, 0733 118726. Intervjuer sker löpande så ansök så snart som möjligt!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 dec (26 dagar kvar)