Du kämpar för att effektivisera det interna miljö-, arbetsmiljö och säkerhetsarbetet. Det är din grej sedan flera år. Det är dig vi söker!

Vi erbjuder dig den spännande uppgiften att utveckla och förbättra Silex Microsystem ABs rutiner och policys inom hela EHS-området. Rollen rapporterar direkt till Kvalitetschefen.

Silex Microsystems är ett av Sveriges mest högteknologiska företag och världsledande inom sitt område.

Detta är en rak rekrytering dvs du blir direkt anställd av Silex. Välkommen med din ansökan redan idag. Urvalet sker löpande.

Sökord: Environmental Safety Health, EHS, Miljöarbete, Säkerhetsarbete, Arbetsmiljö

Om tjänsten

Tjänsten går ut på att integrera EHS-arbetet i den dagliga verksamheten. Du rör dig i hela organisationen, även ute på "golvet", för att undersöka, utveckla och implementera processer, metoder och policys. I vissa frågor jobbar du tillsammans med HR och andra gånger är du kontaktperson för tillsynsmyndigheter, leverantörer mm. Tjänsten ingår i kvalitetsorganisationen där du sitter tillsammans med kollegor med andra funktioner.

Exempel på arbetsuppgifter:
  • Utveckla det interna miljö-, arbetsmiljö- och säkerhetsarbetet
  • Delta vid externa och interna revisioner
  • Planera och genomföra skyddsronder
  • Leda förbättra i riskbedömningar inom EHS området
  • Samarbeta med HR i frågor som rör systematiskt arbetsmiljöarbete
  • Analysera risker och ev. incidenter och olyckor
  • Delta i och förbättra säkerhetsintroduktion av nyanställda
  • Delta i arbetet med att sätta lokala miljö- och hållbarhetsmål och uppföljning av dessa
  • Kemikalieansvar, dvs substitutionsutredningar, bevaka lagstiftning och rapportering mot myndigheter och kunder
  • Vara företagets expertis inom miljö, hälsa och säkerhet
Vem är du?

Du som söker har den där förmågan att prata med andra människor så att de lyssnar, samtidigt som du själv har stora öron. Vi är ute efter dig som är smidig men samtidigt bestämd, du klarar av att driva din linje och du har förmågan att ifrågasätta gamla "sanningar".

Vi tror också att du har någon form av Arbetsmiljöingenjörsutbildning/Kemiingenjör eller motsvarande utbildning/kunskap inom miljö- & arbetsmiljöområdet.

Du har kunskaper inom ISO 14001:2015, kännedom om ECHA, REACH och svenska förordningar, riktlinjer och anvisningar.

Den här tjänsten kräver utmärkta kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.

Du är har intresse för miljö, arbetsmiljö, säkerhet och sakkunnig inom EHS-relaterade frågor. Du vill arbeta i en växande miljö präglad av snabb teknisk utveckling.

Du har erfarenhet från EHS-arbete och kemikalier, gärna från tillverkande industri tex halvledarindustrin, läkemedels- eller medicinteknisk eller liknande.

Den här tjänsten kräver utmärkta kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt.

Om verksamheten

Silex Microsystems tillverkar mekaniska och elektriska system i mikroskala som byggs i form av chip, så kallad MEMS. MEMS-tekniken möjliggör t.ex. tillverkning av trycksensorer som är så små att de kan föras in i blodomloppet på en människa. Företaget levererar i dag produkter i yttersta high-tech klass, som används i medicinsk utrustning, mobiltelefoner, datorer och fordon. Silex grundades år 2000 och omsätter idag ca 450 Mkr och har 210 anställda.

Med ett 80-tal kunder världen över tillhör Silex en av de absolut främsta fristående tillverkare av MEMS i världen. Silex har huvudkontor och fabriker i Järfälla med försäljningskontor i Boston och San Francisco i USA. Silex är certifierade mot ISO9001.
Mer info
Kontaktperson Joacim Jonasson
Telefon 08 555 651 26
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 27 okt 2019 (3 dagar kvar)