Teknisk projektledare i administrativ roll

Teknisk projektledare i administrativ roll

Vill du jobba i Europeiska projekt med den absolut senaste tekniken och den senaste utrustningen? Rollen går ut på att delta i, dokumentera och rapportera i olika EU-projekt. Vi söker nu en EU-handläggare till en spännande och utvecklande tjänst hos Silex Microsystems. Silex ligger i absolut framkant av ny teknologi i tillverkning av mekaniska och elektriska system i mikroskala. Tjänsten är en rekrytering och placerad i Järfälla. Välkommen med din ansökan redan idag, intervjuer sker i slutet på augusti.

Arbetsuppgifter

Tjänsten passar dig som trivs i en administrativ och koordinerande roll, där du tar ett stort eget ansvar för att genomföra ett kvalitetssäkert arbete. Du ansvarar för att löpande dokumentera och kommunicera projektens aktiviteter, delmål och resultat samt sammanställa slutrapporter. Det är också viktigt att du trivs med en roll som innebär kontinuerlig kontakt med EU-koordinatorer, andra projektdeltagare samt, inte minst, att presentera projektens aktiviteter och resultat internt inom Silex. Resor förekommer med jämna mellanrum till Bryssel och andra länder i Europa. Du kommer delta i flera EU-projekt parallellt. Du jobbar i en mindre grupp på Silex med mycket kvalificerade medarbetare.

Erfarenheter

Vi söker dig som innehar en PhD och/eller med forskarbakgrund inom lämpligt teknikområde, tex mekanik, elektronik, optik, fysik mm. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av att jobba i EU-projekt gärna med projektredovisning, rapportering samt analysarbete. Du har tidigare haft samordnande roller där du också jobbat med presentation inom din organisation. Det viktigaste är att du har ett brinnande intresse för avancerad teknik och problemlösning. Du har god datorvana och behärskar engelska både skriftligt och muntligt.

Som person är du noggrann, strukturerad och har en förmåga att planera din tid. Andra viktiga egenskaper är att du är självgående och kommunikativ. Är du dessutom en person som är nyfiken och älskar att lära dig nya saker ser vi det som mycket positivt.

Om Silex

Silex Microsystems tillverkar mekaniska och elektriska system i mikroskala som byggs i form av chip, så kallad MEMS. MEMS-tekniken möjliggör t.ex. tillverkning av trycksensorer som är så små att de kan föras in i blodomloppet på en människa. Företaget levererar i dag produkter i yttersta high-tech klass, som används i medicinsk utrustning, mobiltelefoner, datorer och fordon. Silex grundades år 2000 och omsätter idag ca 450 Mkr och har 145 anställda.

Med ett 80-tal kunder världen över tillhör Silex en av de absolut främsta fristående tillverkare av MEMS i världen. Silex har huvudkontor och fabriker i Järfälla med försäljningskontor i Boston och San Fransisco i USA. Silex är certifierade mot ISO9001:2015.
Mer info
Område Järfälla
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 31 okt (14 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande - Rätt individ. På rätt plats. Alltid.