Serviceingenjör till Silex

Serviceingenjör till Silex

Vill du jobba med den absolut senaste tekniken och de nyaste maskinerna? Vi söker nu en serviceingenjör till en spännande och utvecklande tjänst hos Silex Microsystems. Silex ligger i absolut framkant av ny teknologi i tillverkning av mekaniska och elektriska system i mikroskala. Tjänsten är placerad och stationerad i Järfälla.Tjänsten är en rekrytering och är heltid. Välkommen med din ansökan redan idag.

Om tjänsten

Dina arbetsuppgifter är att ansvara för det planerade underhållet, drift samt analys av service - och underhållsinsatser. Rollen samarbetar med processingenjörer på både kort och lång sikt. Du är även behjälplig vid vissa akuta serviceärenden. Din vardag är händelsestyrd och du måste kunna hoppa från uppgift till uppgift med kort varsel vid behov. Arbetsuppgifterna innebär stor variation då du hanterar elektronik, pneumatik, maskinteknik, kemi, gaser, lösningsmedel mm. I tjänsten ingår dokumentation och uppföljning i Silex digitala system. Silex uppdaterar hela tiden sin teknik och sina arbetsprocesser och rätt person har viss möjlighet att påverka företagets utveckling.

Vem är du?

Vi söker dig som har minst 3-årig högskola inom lämpligt tekniskt område. Vi ser gärna att du har arbetslivserfarenhet inom el/teknik/mekanik men det viktigaste är att du har ett brinnande intresse för avancerad teknik och problemlösning. Då planering ingår i dina arbetsuppgifter är det ett stort plus om du arbetat med det tidigare. Du har god datorvana och behärskar engelska både skriftligt och muntligt.

Som person är du noggrann, strukturerad och stressar inte upp dig i onödan. Andra viktiga egenskaper är förmågan att prioritera och planera. Är du dessutom en person som är nyfiken och älskar att lära dig nya saker och ser vi det som mycket positivt.

Om verksamheten

Silex Microsystems tillverkar mekaniska och elektriska system i mikroskala som byggs i form av chip, så kallad MEMS. MEMS-tekniken möjliggör t.ex. tillverkning av trycksensorer som är så små att de kan föras in i blodomloppet på en människa. Företaget levererar i dag produkter i yttersta high-tech klass, som används i medicinsk utrustning, mobiltelefoner, datorer och fordon. Silex grundades år 2000 och omsätter idag ca 450 Mkr och har 210 anställda.

Med ett 80-tal kunder världen över tillhör Silex en av de absolut främsta fristående tillverkare av MEMS i världen. Silex har huvudkontor och fabriker i Järfälla med försäljningskontor i Boston och San Francisco i USA. Silex är certifierade mot ISO90015.
Mer info
Kontaktperson Joacim Jonasson
Telefon 08 555 651 26
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Servicetekniker
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Poolia
Sista ansökningsdag 16 okt 2019 (26 dagar kvar)