Utvecklare inom innovation till Folksam Tech Talent!

Utvecklare inom innovation till Folksam Tech Talent!

Är du personen som i grupp alltid är den som kommer med nya idéer, vill prova dig fram och tänker utanför boxen? Blir du motiverad av nyckelord som innovation, förändring, utveckling och ny teknik? Kommer du dessutom direkt från en civilingenjörsutbildning, och vill kombinera arbete på ett av Sveriges främsta försäkringsbolag med handledning, mentorskap och utbildning? Då tycker vi att du ska söka rollen som utvecklare till Folksam Tech Talent på en gång!

Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan redan idag.

Om kunden:

Folksam Tech Talent är ett gemensamt initiativ mellan Sigma Young Talent och vår kund tillika partner Folksam. Du kommer vara en del av en grupp talanger som alla får möjlighet att jobba i utvecklande roller med verksamhetsnära IT – och du kommer få coachning för att få en bra start på din karriär.

Såhär beskriver Folksam sin organisation:

"Hos oss gör du karriär i ett ansvarstagande företag. Vi är ett stort kundägt företag med kontor på flera håll i landet. Här finns många spännande yrkesroller och goda chanser till karriär på olika sätt. Vi stöttar medarbetares utveckling och har bra anställningsförmåner. För att öka samarbete och kreativitet jobbar vi aktivitetsbaserat."

Programmet löper under ett års tid, och du är under den tiden tillsvidareanställd hos Sigma Young Talent. Efter att du framgångsrikt genomfört programmet erbjuds du en anställning hos Folksam. Under programmets gång kommer du att vidareutbildas parallellt med ditt arbete på Folksam.

Du kommer att arbeta på Folksams huvudkontor i Skanstull, Stockholm. Starten för programmet är i augusti 2018, och vi rekryterar löpande till denna roll.

Om rollen:

Som utvecklare i gruppen FutureLab på Folksam kommer ditt ledord vara innovation. Gruppen är ny för i år och arbetar främst med test och demo av ny teknik. Med ny teknik avses både det som kan ses som verklig framkant, exempelvis deep learning och augmented reality, men kan också vara innovativa tillämpningar av teknik som blir nytt för Folksam. Man kommer att jobba som en innovatonshub där man testar hur man kan använda nya tekniker för att skapa värde för verksamheten.

Det kommer ingå i tjänsten att man jobbar nära verksamheten och är ute och håller workshops, tar krav och visar upp det man åstadkommit.

Din profil:

Vi söker dig som har ett stort intresse för teknik, förespråkar ett agilt arbetssätt och har en civilingenjörsexamen.

Mer specifikt tror vi att du:
  • Har goda kunskaper inom Python och Java
  • Har erfarenhet av eller intresse för apputveckling i Swift
  • Kommunicerar flytande på svenska och engelska
Det är meriterande om du har hobbyprojekt eller exempelvis skrivit ditt examensarbete inom området.

Vi ser att du som person är självständig och ansvarstagande. Du klarar på ett bra sätt av förändringar och är flexibel, både som person och i ditt sätt att arbeta. Du är kommunikativ och dessutom duktig på att förklara och be om hjälp om det behövs. Till sist har du ett stort intresse för teknik och att lära dig mer inom området.

Mer om Sigma Young Talent

Sigma Young Talent startade sin verksamhet 2014 och är specialister på en sak – unga talanger inom IT. Vi hjälper företag att växa och att framtidssäkra sin kompetens med hjälp av flexibla konsulttjänster. Bland våra kunder finns många välkända aktörer som är marknadsledande inom sina respektive branscher.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultbolag med över 3000 medarbetare i tolv länder. Inom Sigma har vi visionen "Expect a better tomorrow" vilket är vår dagliga ledstjärna; en bättre morgondag för våra talanger, våra kunder och för samhället i stort. Detta medför att vi jobbar aktivt med socialt ansvarstagande och har bland annat ett stort engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ. Läs gärna mer om dessa i länken nedan.

http://www.sigmaitc.se/om-oss/csr

Denna tjänst är en konsultrekrytering vilket innebär att du kommer vara konsult hos Sigma och efter programmet på 12 månader övergår du i anställning hos kund.

Som konsult hos oss blir du väl omhändertagen och vi är måna om att du ska trivas. Vi lägger stor vikt vid att upprätthålla den goda stämningen i vår grupp, bland annat genom gemensamma aktiviteter som föreläsningar, after works och gemensamma lunchträffar. Blir du konsult hos oss lyssnar vi till dig, dina behov och i vilken riktning du vill utvecklas.

Ansökan

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att läsa den! Vid frågor gällande denna rekrytering är du varmt välkommen att kontakta Olivia Olaisson - olivia.olaisson@sigma.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 8 juli (16 dagar kvar)