UX- designer till Liber

UX- designer till Liber

DIN VARDAG
Hos Liber kommer du att få ansvaret för att de digitala läromedlen för olika åldrar har en genomtänkt design som svarar mot användarnas behov och beteenden. Du säkerställer att designen följer de riktlinjer för användbarhet och tillgänglighet som formulerats. Du blir en viktig del i teamet Digital konceptutveckling och en "ambassadör" i resten av organisationen. Eftersom rollen innefattar både UX och UI är det bra om du har en portfolio där du kan visa på dokumenterad erfarenhet av UX-processer och förmåga att koppla detta till ett UI. Ett plus är om du har erfarenhet av att skapa användargränssnitt utifrån en grafisk profil/style guide.

I rollen förväntas du:
  • Driva effektiva processer utifrån användarperspektiv
  • Vara delaktig i utvecklingens alla faser, allt från research till wireframes, prototyper, skisser, användningstest, analys och kravspecifikationer.
VEM ÄR DU?
Du är en senior UX-designer som har erfarenhet av arbete med komplexa digitala tjänster och med fördel har förståelse för HTML,
CSS och javascript. Du utmanas av att sätta processer på plats och vara med och bygga upp UX delen i ett bolag. På Liber hamnar du i en viktig roll med många kontaktytor, du behöver vara kommunikativ, tydlig och pedagogisk. Många kommer vilja ha din hjälp, vilket gör att du behöver ha god prioriteringsförmåga. Du drivs av att skapa de mest engagerade användarupplevelserna och bidra till lärande hos användare oavsett om de går i förskoleklass eller läser på högskola.

Du behöver:
  • Kunskaper inom Sketch, Adobe UX eller andra liknande verktyg.
  • Förståelse för HTML, CSS, och javascript.
  • Intresse för att hålla dig uppdaterad kring trender inom UX- design.
  • Erfarenhet av att arbeta både i längre projekt och med snabba uppgifter.
  • Trivas med omväxlande arbetsuppgifter, där du får möjlighet att planera och prioritera efter teamets faser.
VILL DU VETA MER?
I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Kristin Mörth på mobilnummer 073- 568 60 17. Välkommen med din ansökan. Urval sker löpande så sök nu!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, UX & Webbdesign
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmarecruit.se/jobb/
Sista ansökningsdag 4 aug (43 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OM LIBER
Liber är ett av Sveriges ledande förlag. Genom samarbete med de främsta forskarna och författarna utvecklar vi läromedel, kurslitteratur och managementlitteratur av hög kvalitet. Vi riktar oss till hela utbildningsmarknaden, från grundskola och gymnasium till universitet, högskola och professionella yrkesutövare. Med ett tydligt mål att alla ska lyckas med sina studier står vi för kunskap som gör skillnad – genom hela livet.

Liber har ca 110 anställda, omsätter 353 mkr (2017) och är en del av den europeiska koncernen Infinitas Learning som ägs av Compass Partners.