ONE Trainee Program – starta din IT-karriär med oss!

ONE Trainee Program – starta din IT-karriär med oss!

Är du en junior systemutvecklare med stort intresse för teknisk test eller webbprogrammering? Skulle du beskriva dig själv som en lagspelare med stor drivkraft, nyfikenhet och viljan att lära? Är det dessutom viktigt för dig att jobba för ett företag som gör nytta, lever sina värderingar och tar hand om sina medarbetare? Då är det dig vi söker till ONE Trainee Program!

Om ONE Trainee Program:

ONE Trainee Program är ett gemensamt initiativ mellan Sigma
Young Talent och vår kund och partner AFA Försäkring. ONE står för AFA Försäkrings värdeord: Omtanke, Nytta och Enkelhet, och är något som genomsyrar hela företaget. Programmet innebär att du tillsammans med andra juniora trainees kommer att få möjlighet att arbeta i en utvecklande och teknisk roll, i kombination med coaching, utbildning och mentorskap. Här får du chansen att starta din karriär i ett framåtsträvande bolag, som ser till att du som junior talang har alla förutsättningar för att lyckas!

Under programmet, som är 12 månader, kommer du att vara anställd hos Sigma Young Talent, men arbeta hos AFA Försäkring som konsult i din specifika roll. Tillsammans med de andra i programmet kommer du under programmets gång att få lära dig mer om AFA Försäkring genom olika företagsspecifika utbildningar och aktiviteter. Du kommer också att få ta del av teknisk utbildning, både genom e-plattformar och genom lärarledd utbildning, samt lära dig mer om kommunikation och samarbete. Allt detta för att du ska kunna starta din karriär på bästa möjliga sätt.

Efter att du framgångsrikt genomfört programmet erbjuds du en anställning hos AFA Försäkring.

Om rollerna i programmet:

Till programmet söker vi dig som vill jobba med teknisk test eller webbprogrammering. Du kommer att jobba i ett agilt utvecklingsteam på 5-8 personer där det dagliga operativa arbetet genomförs utifrån de prioriteringar som görs av produktägaren. I vardera team strävar man efter att alla bidrar och hjälper varandra, detta för att minska personberoendet och för att bygga en organisation med T-kompetens. Teamen ansvarar för både nyutveckling och förvaltning. Arbetet planeras gemensamt och alla jobbar mot en gemensam leverans. Idag består teamen främst av seniora anställda och konsulter, vilket innebär att det finns stor kompetens att ta del av.

AFA Försäkring ser positivt på att prova på nya arbetsuppgifter, team och att bredda sin kompetens. Deras IT-portfölj är varierad med både publika webbportaler, API:er, off-the-shelf-lösningar och egna utvecklade applikationer. De jobbar med en mängd olika tekniker och system beroende på i vilket produktteam du sitter i. Som exempel kan nämnas .NET, .NET Core, ESB (Java), Selenium Web driver, Teststack, White, EpiServer, SAS och nu senast Azure med Service Fabric.

Om AFA Försäkring:

AFA Försäkring är ett icke vinstdrivande försäkringsbolag, som brinner för att hjälpa sina kunder. Genom kollektivavtal försäkrar de anställda inom privat sektor och även kommuner, landsting, regioner och vissa kommunala bolag. I dagsläget omfattas drygt fyra miljoner människor av minst en av deras försäkringar.

AFA Försäkrings IT-avdelning består av cirka 100 medarbetare, som sitter tillsammans i fräscha lokaler mitt i centrala Stockholm. Kontoret är ordnat med aktivitetsbaserade sittplatser och möjlighet att sitta i både öppet landskap och i enskilda tysta rum. De gemensamma ytorna är stora och olika sorters mötesrum finns också att tillgå.

Din profil:

Vi söker dig som är i början av din karriär, eller helt nyutexaminerad, inom IT, och har ett stort intresse för webbprogrammering eller teknisk test.

Mer specifikt söker vi dig som:

  • Har läst data- och systemvetenskap, datateknik eller liknande på högskola eller universitet
  • Har erfarenhet av eller intresse för agilt arbete
  • Har kunskap i något objektorienterat språk, exempelvis Java eller C#
  • Kommunicerar flytande på både svenska och engelska

Vi ser att du som person är ansvarstagande, noggrann och lösningsorienterad. Du är intresserad av teknik och vill själv lära dig mer och hitta nya lösningar. Du är också en lagspelare som arbetar bra i grupp, och har lätt att kommunicera med andra, både med dina kollegor och externa parter. I ditt arbete är du driven och strukturerad, samt anpassningsbar när det behövs. Vi tror att du har en "can do" attityd, och att du förstår vikten av att hela teamet bidrar med relevanta kunskaper.

Du kommer att arbeta på AFA Försäkrings kontor vid Centralstationen i Stockholm, och programmet kommer att starta den 21 augusti 2018.

Ansökan:

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, till rekryteringsteamets mail onetraineeprogram@sigma.se. Vi ser fram emot att höra ifrån dig! Är du intresserad och vill veta mer, så vill vi gärna träffa dig. Vid frågor gällande denna rekrytering är du varmt välkommen att kontakta Olivia Olaisson olivia.olaisson@sigma.se eller Maria Sahlin maria.sahlin@sigma.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, IT-Konsult, Testare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 15 juli (24 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sigma Young Talent startade sin verksamhet 2014 och är specialister på en sak – unga talanger inom IT. Vi hjälper företag att växa och att framtidssäkra sin kompetens med hjälp av flexibla konsulttjänster. Bland våra kunder finns många välkända aktörer som är marknadsledande inom sina respektive branscher.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultbolag med över 3000 medarbetare i tolv länder. Sigma har visionen "Expect a better tomorrow" vilket är vår dagliga ledstjärna; en bättre morgondag för våra talanger, våra kunder och för samhället i stort. Detta medför att vi jobbar aktivt med socialt ansvarstagande och har bland annat ett stort engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ. Läs gärna mer om dessa i länken nedan.

http://www.sigmaitc.se/om-oss/csr

Denna tjänst är en konsultrekrytering vilket innebär att du kommer vara konsult hos Sigma och efter överenskommen tid är tanken att man övergår i anställning hos AFA Försäkring.

Som konsult hos oss blir du väl omhändertagen och vi är måna om att du ska trivas. Vi lägger stor vikt vid att upprätthålla den goda stämningen i vår grupp, bland annat genom gemensamma aktiviteter som föreläsningar, after works och gemensamma lunchträffar.