IT-arkitekt inom identifikationslösningar

IT-arkitekt inom identifikationslösningar

Vill du vara med och bygga några av de viktigaste funktionerna inom banken och förbättra säkerheten kring det digitala mötet med bankens kunder på en global nivå? Passar det dig att arbeta proaktivt och pragmatiskt med ny teknik? På Handelsbanken finns det stora utvecklingsmöjligheter och mandat att vara med och påverka. I rollen som IT-arkitekt inom identifikationslösningar får du ett stort kontaktnät inom organisationen och jobbar med kompetenta kollegor såväl lokalt, centralt som globalt inom banken.

DIN VARDAG

Rollen benämns som lokal IT-arkitekt inom grupperingen som ansvarar för bankens globala säkerhetslösningar för inloggningssignering på webb, mobil och kontor. Det är en bred arkitektroll där du jobbar med såväl EA som systemdesign. Du kommer att jobba med verksamhetens krav för att ta fram nya IT-lösningar och komma med förslag på ny teknik, förvalta det befintliga samt agera stöttande mot utvecklare i hur lösningarna ska byggas. Fokus ligger även på målbildsarbete och kartläggning kring riktningen framåt, vad som saknas och vad som behöver tas in. Som lokal arkitekt är du delaktig i angränsande områden som exempelvis filer och certifikat kopplat till säker överföring samt bankens nya satsning inom API management och Open Banking kopplat till PSD2 direktivet.

VEM ÄR DU?

För att trivas i rollen tror vi att du har en bakgrund som utvecklare med tyngd inom Java samt att du har erfarenhet av att jobba med IT-arkitektur på system eller lösningsnivå. Det är fördelaktigt om du har kunskap inom säkerhetsområdet och tidigare har jobbat med säkerhetslösningar, digitala certifikat, kryptering och signering. Du har förståelse för vikten av hög kvalitet och säkerhet inom en stor organisation och har du tidigare erfarenhet från bank-, försäkrings-, finansbranschen eller en myndighet så är det meriterande. Som person är du nyfiken, pragmatisk och trivs i en kommunikativ roll.

Med dig in i rollen har du:
  • Goda kunskaper inom JavaEE
  • Goda kunskaper inom tjänstearkitektur och webbtjänsttekniker som SOAP, REST, JSON etc.
  • Erfarenhet av lösningsdesign och identifikationslösningar


DIN ANSÖKAN

I den här rekryteringen samarbetar vi med Sigma Recruit. Vill du veta mer, kontakta ansvarig rekryteringskonsult Jenny Holmberg på mobilnummer 070 - 370 76 04. Välkommen med din ansökan. Urval sker löpande så sök nu!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmarecruit.se/jobb/
Sista ansökningsdag 31 juli (41 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OM HANDELSBANKEN

Handelsbanken är Nordens mest internationella bank. Att vi har över 400 kontor i Sverige och bankkontor i runt 20 länder i världen gör oss också mer tillgängliga än någon annan bank i Norden.

Grundstenen hos oss är bankkontoret. Den absoluta nyckeln till vår utveckling och lyckade resultat är dock våra medarbetare. Hos oss tar du egna initiativ, eget ansvar och fattar egna beslut. Du är med och påverkar både verksamheten och din utveckling. Utvecklas du, utvecklas banken. Handelsbanken är en trygg arbetsgivare med goda villkor för sina anställda och en sund syn på work life-balance.