Handelsbanken Data & Analytics Program - programmet för dig som vill kickstarta din karriär!

Handelsbanken Data & Analytics Program - programmet för dig som vill kickstarta din karriär!

Ser du din framtid inom IT och vill jobba på bank med fokus på data och analys? Är du en driven person som motiveras av utmaningar och vill lära dig nya tekniker? Genom vårt nya talangprogram Data & Analytics Program på Handelsbanken har du nu möjlighet att gå in i en roll där arbete varvas med utbildning, handledning och sociala aktiviteter!

Om Handelsbanken Data & Analytics Program
Handelsbanken Data & Analytics Program är ett gemensamt initiativ mellan Sigma Young Talent och vår samarbetspartner Handelsbanken. Du kommer vara en del av en grupp juniora talanger som alla får möjlighet att jobba i utvecklingsnära roller i en stor och trygg organisation – samtidigt som du får den stöttning som behövs för att rivstarta din karriär utifrån bästa tänkbara sätt.

Programmet syftar till att du som junior konsult ska få utveckla dina teoretiska kunskaper i kombination med praktiskt arbete. Du kommer också att få lära dig mer om Handelsbankens mjuka värden och hur man applicerar dessa i det dagliga arbetet. I programmet ingår även coaching från din mentor samt sociala aktiviteter både från Sigma Young Talent och Handelsbanken.

Programmet löper under 12 månader och under den tiden är du anställd som konsult hos Sigma Young Talent. Efter att du har framgångsrikt genomfört programmet är Handelsbankens intention att du blir erbjuden en anställning direkt hos dem.

Du kommer att arbeta på Handelsbankens kontor i centrala Stockholm, där de sitter i ljusa och stora lokaler.

Starten för programmet är i början av september 2019, och vi rekryterar löpande till alla positioner.

Om rollerna
Programmet innefattar flertalet olika roller med olika inriktning, men förenas i ett gemensamt fokus på data och analys. De roller som ingår i programmet är:
  • Data Integration Developer
  • Business Analyst
  • BI Developer
  • Data Steward
Om du brinner för ett eller flera av dessa områden så vill vi gärna prata mer med dig kring dina framtida möjligheter hos Handelsbanken!

Är du den vi söker?
Till Handelsbanken Data & Analytics Program letar vi efter dig som innehar en kandidat- eller masterexamen från universitet eller högskola inom IT, och som nu ser fram emot att starta din karriär inom banksektorn.

I den här rekryteringen kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och din inställning. För att trivas på Handelsbanken och i programmet tror vi att du är analytisk, lättlärd och kreativ. Du är bra på att kommunicera och på att arbeta tillsammans med andra. Vi tror också att du, för att kunna utvecklas på bästa möjliga vis, tar stort eget ansvar för din egen utveckling, och är öppen för nya angreppssätt och idéer. Du har stor förmåga att lyfta blicken och se helheten, samtidigt som du kan arbeta med detaljer.

Mer specifikt söker vi dig som:
  • Har en kandidatexamen eller en master inom relevant område
  • Är intresserad av IT, teknik och data
  • Ser banksektorn som intressant och vill lära dig mer om den
  • Har kunskaper i svenska såväl som engelska, både i skrift och tal
Möjligheterna att fortsätta din karriär inom Handelsbanken är väldigt stora, förutsatt att du själv driver den frågan och visar vad du vill åstadkomma. I ditt dagliga arbete kommer du få möjlighet att jobba med nya tekniker, och även få utveckla dina kunskaper inom bland annat affärsmannaskap, samarbete och kommunikation.

Du förväntas även att bidra till nytänkande och engagemang på Handelsbanken. Här får du möjligheten att göra karriär i ett ansvarstagande och engagerat företag där du tas väl om hand och får stor frihet under ansvar.

Ansök idag!
Låter allt ovanstående intressant, och som att det skulle passa dig perfekt? Tveka då inte att skicka CV och kontaktuppgifter till handelsbankendap@sigma.se. Skriv gärna vilket område som intresserar dig mest.

Har du frågor kring programmet, maila oss på handelsbankendap@sigma.se för att komma i kontakt med en av de ansvariga rekryterarna.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Mer om Handelsbanken
Handelsbanken är en fullsortimentsbank med rikstäckande kontorsnät i Sverige, Storbritannien, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna. Dessa sex länder ser banken som sina hemmamarknader. Handelsbanken grundades 1871 och har i dag närmare 12 000 medarbetare samt verksamhet i sammanlagt 25 länder. Sedan början av 1970-talet är Handelsbankens organisation starkt decentraliserad och verksamheten utgår alltid ifrån kundens behov. Detta innebär att alla affärsbeslut som rör enskilda kunders relationer med banken tas nära kunden.

Handelsbanken har nöjdare kunder än jämförbara banker, är en av de mest kostnadseffektiva börsnoterade fullsortimentsbankerna i Europa och har varje år under de senaste 44 åren haft högre lönsamhet än genomsnittet för jämförbara banker.
Mer info

Om arbetsgivaren

Sigma Young Talent fokuserar på talanger i början av sin karriär inom IT och R&D, och erbjuder marknaden juniora konsulter, konsultrekrytering och talangprogram. Sigma Young Talent är en del av Sigma Group som består av ledande konsultföretag med målsättningen att göra sina kunder mer konkurrenskraftiga. För att nå dit och hålla det löftet kombinerar Sigma sitt tekniska kunnande, sin spetskompetens och passion för att hela tiden utveckla nya och bättre lösningar. Sigma har över 4400 medarbetare i tolv länder och ägs av Dan Olofsson-familjens holdingbolag Danir AB.