DEVOPS ENGINEER MED FOKUS PÅ CONFIGURATION MANAGEMENT

DEVOPS ENGINEER MED FOKUS PÅ CONFIGURATION MANAGEMENT

Har du ca ett års erfarenhet inom devops, systemutveckling eller som configuration management? Har du dessutom ett intresse för att arbeta inom bank kan det vara dig vi söker för denna spännande roll!

Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan redan idag.

Om kunden:

Vår kund är verksam inom bank finans och erbjuder en fartfylld arbetsplats där alla möjligheter för såväl personlig och professionell utveckling finns. Man arbetar med modern teknik och nytänkande produkter och lösningar som utmanar resten av branschen. Utöver en rolig roll kommer du här erbjudas möjligheten att arbeta i stora ljusa lokaler där faciliteter som eget fik, gym med gruppträning och inspirerande event finns tillgängliga för medarbetarna.

Om rollen:

Som devops engineer med fokus på conifiguration management kommer du tillsammans med två seniora medarbetare vara med på den resa som nu påbörjas med att uppgradera det system som idag används. Ni kommer tillsammans vara med och testa att den kod som utvecklarteamen tar fram är felfri och kompatibel med de verksamheter som systemet stöder. Man ser att tidsåtgången för denna uppgradering kommer vara cirka ett år innan allt fungerar felfritt. Du kommer arbeta med tekniker som GIT och scripta kod i Python och Jira.

Systemet som kommer uppdateras är ett inköpt system, Murex, vilket används för valutahandel, aktiederivat och hantering av värderäntepapper. All utveckling som sker inom sektionen är därmed förlagd runt om systemet. Totalt arbetar tre team med denna utveckling och du kommer arbeta nära två av dessa. Teamen arbetar Agilt enligt Scrum, har dagliga standups och arbetar i tvåveckorssprintar. Det är av högsta prioritet att allt fungerar och håller högsta tänkbara kvalitet, din funktion kommer således bli att vara såväl inkännande som att våga ifrågasätta när koden inte fungerar eftersom du har en tydlig målbild.

I den här rollen erbjuds du arbeta tätt ihop med kollegor som besitter mångsidig erfarenhet inom området och du kommer därmed ha goda förutsättningar för att utöka din befintliga kompetens. Miljön är föränderlig och du kommer få snabb feedback. Du kommer ställas inför utmaningen att skapa en release process med målet att få denna att bli automatiserad, du kommer rapportera direkt till tekniksupportchef och testmiljöchefen.

Din profil:

Vi söker dig som har ett gediget intresse för bankväsendet och som brinner för configuration management. För att lyckas i den här rollen tror vi att du är van att arbeta strukturerat, har ett stort eget driv, vågar ta för dig i alla sammanhang och som frågar om hjälp när det behövs. Vi söker därför primärt efter en person som har något års arbetslivserfarenhet, meriterande är om detta är i en liknande roll. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Vi tror att du:
  • Har en kandidatexamen inom systemvetenskap eller motsvarande
  • Har erfarenhet av att arbeta inom Scrum
  • Har kunskap inom GIT, Python, Linux & Jira
Våra värderingar Passion & Execution präglar allt vi tar oss för och det är viktigt att du som blivande konsult kan identifiera dig med dessa. Mer om våra värderingar går att läsa vidare om i länken nedan.

http://www.sigmaitc.se/om-oss/varderingar

Mer om Sigma Young Talent

Sigma Young Talent startade sin verksamhet 2014 och är specialister på en sak – unga talanger inom IT. Vi hjälper företag att växa och att framtidssäkra sin kompetens med hjälp av flexibla konsulttjänster. Bland våra kunder finns många välkända aktörer som är marknadsledande inom sina respektive branscher.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultbolag med över 3000 medarbetare i tolv länder. Inom Sigma har vi visionen "Expect a better tomorrow" vilket är vår dagliga ledstjärna; en bättre morgondag för våra talanger, våra kunder och för samhället i stort. Detta medför att vi jobbar aktivt med socialt ansvarstagande och har bland annat ett stort engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ. Läs gärna mer om dessa i länken nedan.

http://www.sigmaitc.se/om-oss/csr

Denna tjänst är en konsultrekrytering vilket innebär att du kommer vara konsult hos Sigma och efter överenskommen tid finns det möjlighet att övergå i anställning hos kund.

Som konsult hos oss blir du väl omhändertagen och vi är måna om att du ska trivas. Vi lägger stor vikt vid att upprätthålla den goda stämningen i vår grupp, bland annat genom gemensamma aktiviteter som föreläsningar, after works och gemensamma lunchträffar. Blir du konsult hos oss lyssnar vi till dig, dina behov och i vilken riktning du vill utvecklas.

Ansökan

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att läsa den! Vid frågor gällande denna rekrytering är du varmt välkommen att kontakta Maria Sahlin – maria.sahlin@sigma.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmaitc.se
Sista ansökningsdag 16 feb (24 dagar kvar)