Juniora ETL-utvecklare till Handelsbanken i Stockholm

Juniora ETL-utvecklare till Handelsbanken i Stockholm

Har du intresse för säkerhet och antipenningtvätt, och tycker att det skulle vara spännande att jobba inom bankvärlden? Är du nyutexaminerad eller junior och vill starta karriären i en roll med stora utvecklingsmöjligheter? Har du dessutom ett stort teknikintresse och gillar att arbeta i agila team? Då kanske du är vår nya konsult med uppdrag som ETL-utvecklare på Handelsbanken!

Om du är intresserad på att jobba i ett framåtriktat team inom ett aktuellt och högt prioriterat område, är du hjärtligt välkommen med din ansökan.

Om rollen som ETL-utvecklare:

Svenska Handelsbanken lägger stora resurser på arbetet att motverka olika former av finansiell brottslighet. Därför finns avdelningen Anti Money Laundering and Financial Crime Prevention Systems, där man arbetar med att motverka penningtvätt, monitorera betalningsflöden, granska kunders agerande och se beteenden i betalfunktioner som till exempel Swish.

Vi söker nu personer som vill arbeta med Handelsbankens framtida systemstöd inom anti-penningtvättsområdet. Handelsbanken har nyligen beslutat att införa en ny systemlösning från SAS Institute och behöver förstärka sin organisation med personer som vill vara med och bygga upp och förvalta detta system. Därav behovet av ETL-utvecklare (Extract Transform Load).

I rollen som junior ETL-utvecklare kommer du få jobba i SAS-system som läser in den här typen av data och hittar diverse mönster. Du kommer alltså arbeta med mycket datainhämtning, samt med att transformera information till Handelsbankens datalager och se till att det lagras korrekt i systemet, men även annan applikationsutveckling samt systemförvaltning kommer att ingå i rollen. Du kommer att få kunskap om hur området arbetar förebyggande med att hindra att bankens olika produkter utnyttjas för penningtvätt och finansiering av terrorism.

Det här är en systemnära roll, där du kommer ha stort stöd och få upplärning av dina mer seniora kollegor. De främsta kontaktytorna man har är inom gruppen och teamet, och ibland inom övriga delar av Handelsbanken. Du kommer att arbeta i SAS egna system, vilket du får utbildning i.

Gruppen består av ett trettiotal personer, där man arbetar i team om 8-10 personer där alla har olika roller och funktioner. Teamet jobbar agilt och strävar efter att tillsammans alltid bli bättre och göra sina intressenter nöjda. Här erbjuds du en spännande arbetsmiljö där arbetet med att identifiera och motverka finansiell brottslighet är i fokus.

Denna tjänst är en konsultrekrytering, vilket innebär att du kommer vara anställd av Sigma Young Talent som konsult. När uppdraget är slut är tanken att du ska övergå i anställning hos Handelsbanken.

Vem är du?

I rekryteringen till den här roller kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och ditt intresse. Vi tror att du är en person som har stort intresse för området antipenningtvätt och för bank och finans. För att trivas bra tror vi också att du är en lagspelare som kan samarbeta och diskutera utan att känna prestige. Vi söker dig som drivs av en vilja att leverera funktionalitet av hög kvalité, och dig som är nyfiken, driven och engagerad.

Ditt teknikintresse i den här rekryteringsprocessen kommer också fästas vikt vid, och det är bra om du har förståelse för databaser och hur de fungerar. Vi tror därför att du har en akademisk examen motsvarande systemvetare eller civilingenjör. I rollen som ETL-utvecklare kommer du inte att programmera dagligen, men att ha en förståelse för t.ex. Java, C++ eller Python och att kunna göra det vid behov kan hända. Har du erfarenhet av eller intresse för Linux och/eller Unix är det meriterande

Det är ett krav att du är obehindrad i tal och skrift på svenska för den här rollen.

Om Handelsbanken:

Handelsbanken är en fullsortimentsbank med rikstäckande kontorsnät i Sverige, Storbritannien, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna. Dessa sex länder ser banken som sina hemmamarknader. Handelsbanken grundades 1871 och har i dag närmare 12 000 medarbetare samt verksamhet i sammanlagt 25 länder. Sedan början av 1970-talet är Handelsbankens organisation starkt decentraliserad och verksamheten utgår alltid ifrån kundens behov. Detta innebär att alla affärsbeslut som rör enskilda kunders relationer med banken tas nära kunden.

Handelsbanken har nöjdare kunder än jämförbara banker, är en av de mest kostnadseffektiva börsnoterade fullsortimentsbankerna i Europa och har varje år under de senaste 44 åren haft högre lönsamhet än genomsnittet för jämförbara banker.

Mer om Sigma Young Talent

Sigma Young Talent startade sin verksamhet 2014 och är specialister på en sak - unga talanger inom IT. Vi hjälper företag att växa och att framtidssäkra sin kompetens med hjälp av flexibla konsulttjänster. Bland våra kunder finns många välkända aktörer som är marknadsledande inom sina respektive branscher.

Våra värderingar Passion & Execution präglar allt vi tar oss för och det är viktigt att du som blivande konsult kan identifiera dig med dessa. Mer om våra värderingar går att läsa vidare om i länken nedan.

http://www.sigmaitc.se/om-oss/varderingar

Som konsult hos oss blir du väl omhändertagen och vi är måna om att du ska trivas. Vi lägger stor vikt vid att upprätthålla den goda stämningen i vår grupp, bland annat genom gemensamma aktiviteter som föreläsningar, after works och gemensamma lunchträffar. Blir du konsult hos oss lyssnar vi till dig, dina behov och i vilken riktning du vill utvecklas.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultbolag med över 4800 medarbetare i tolv länder. Inom Sigma har vi visionen "Expect a better tomorrow" vilket är vår dagliga ledstjärna; en bättre morgondag för våra talanger, våra kunder och för samhället i stort. Detta medför att vi jobbar aktivt med socialt ansvarstagande och har bland annat ett stort engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ. Läs gärna mer om dessa i länken nedan.

http://www.sigmaitc.se/om-oss/csr

Ansökan

Då urval sker löpande ser vi gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. Vi ser fram emot att läsa den! Vid frågor gällande denna rekrytering är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Olivia Olaisson - olivia.olaisson@sigma.se
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Konsult
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Sigma Young Talent
Hemsida https://www.sigmayoungtalent.se/
Sista ansökningsdag 27 feb 2020 (11 dagar kvar)