Junior Systemförvaltare med Java-inriktning till Handelsbanken!

Junior Systemförvaltare med Java-inriktning till Handelsbanken!

Är du i början av din IT-karriär, gillar ansvar och är intresserad av värdepappersbranschen? Då kan det vara dig vi söker till Handelsbanken i Stockholm.

Då urval sker löpande rekommenderar vi dig att skicka in din ansökan redan idag.

Om kunden:
Handelsbanken är en fullsortimentsbank med rikstäckande kontorsnät i Sverige, Storbritannien, Danmark, Finland, Norge och Nederländerna. Dessa sex länder ser banken som sina hemmamarknader. Handelsbanken grundades 1871 och har i dag närmare 12 000 medarbetare samt verksamhet i sammanlagt 25 länder.

Sedan början av 1970-talet är Handelsbankens organisation starkt decentraliserad och verksamheten utgår alltid ifrån kundens behov. Detta innebär att alla affärsbeslut som rör enskilda kunders relationer med banken tas nära kunden.

Handelsbanken har nöjdare kunder än jämförbara banker, är en av de mest kostnadseffektiva börsnoterade fullsortimentsbankerna i Europa och har varje år under de senaste 44 åren haft högre lönsamhet än genomsnittet för jämförbara banker.

Handelsbanken har all IT-verksamhet in-house, denna del av organisationen är Centrala Dataavdelningen (CD). CD är totalt ca 1300 anställda fördelade på i huvudsak tre olika platser – Blasieholmen, Torsgatan respektive Värtavägen.

Inom CD finns flertalet specialiserade områden som alla jobbar inriktat mot en viss del av bankens verksamhet och tillhörande produkter/tjänster. Centrala Dataavdelningen Markets (CDM) tillhandahåller IT-stöd till Capital Markets och utveckling av system specifika för deras verksamhet. Inom CDM finns ett område som levererar Front Office system för värdepappers-, ränte- och valutahandel samt analys. Denna gruppering är CDMF och består idag av cirka 28 medarbetare och 20 konsulter.

Om rollen:

Som junior systemförvaltare kommer du att ansvara för ett inköpt system från en extern leverantör. Systemet hanterar värdepapperslån och säkerheter och är inköpt av ett engelskt företag. Du kommer, med hjälp av en handledare, få ta lead på att se till att systemet fungerar som det ska, utveckla det och även agera support mot interna kunder. Problemlösning och ansvarstagande kommer att vara två centrala delar. Systemet är skrivet i Java, så kunskaper inom Java SE och SQL hjälper. Du kommer kunna lösa enklare problem med egen kod, ändra i färdiga moduler och läsa loggar för att identifiera problem. När åtgärderna är mer avancerade så kontaktar du rätt person och ansvarar för att ärendet går i mål.

Din profil:
Vi tror att du har ett stort teknik-intresse, är lösningsorienterad och gillar att stort ansvar. Du trivs i en mångsidig roll där du kommer ha mycket kontakt med kunder, leverantörer och kollegor men du tycker samtidigt att det är kul att läsa och skriva egen kod.

Vi söker dig som:
  • Har grundläggande Java-kunskaper
  • Har en eftergymnasial utbildning inom IT eller teknik.
  • Pratar svenska och engelska flytande, både i tal och skrift.
Det är meriterande om du har ett intresse för värdepapper och har erfarenhet av Linux.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sigmarecruit.se/jobb/
Sista ansökningsdag 2 juli (9 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Våra värderingar Passion & Execution präglar allt vi tar oss för och det är viktigt att du som blivande konsult kan identifiera dig med dessa. Mer om våra värderingar går att läsa vidare om i länken nedan.

http://www.sigmaitc.se/om-oss/varderingar

Mer om Sigma Young Talent

Sigma Young Talent startade sin verksamhet 2014 och är specialister på en sak – unga talanger inom IT. Vi hjälper företag att växa och att framtidssäkra sin kompetens med hjälp av flexibla konsulttjänster. Bland våra kunder finns många välkända aktörer som är marknadsledande inom sina respektive branscher.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultbolag med över 3000 medarbetare i tolv länder. Inom Sigma har vi visionen "Expect a better tomorrow" vilket är vår dagliga ledstjärna; en bättre morgondag för våra talanger, våra kunder och för samhället i stort. Detta medför att vi jobbar aktivt med socialt ansvarstagande och har bland annat ett stort engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ. Läs gärna mer om dessa i länken nedan.

http://www.sigmaitc.se/om-oss/csr

Denna tjänst är en konsultrekrytering vilket innebär att du kommer vara konsult hos Sigma och efter överenskommen tid finns det möjlighet att övergå i anställning hos kund. Under din tid som konsult hos Sigma kommer du ges möjlighet att vara med på våra konsultmöten och kompetensträffar.

Som konsult hos oss blir du väl omhändertagen och vi är måna om att du ska trivas. Vi lägger stor vikt vid att upprätthålla den goda stämningen i vår grupp, bland annat genom gemensamma aktiviteter som föreläsningar, after works och gemensamma lunchträffar. Blir du konsult hos oss lyssnar vi till dig, dina behov och i vilken riktning du vill utvecklas.