Business Controller till Sigma IT

Business Controller till Sigma IT

Sigma IT rekryterar nu en Business Controller med placering i Stockholm. Vi söker dig som har erfarenhet av analys, uppföljning, månadsbokslut och resultat, är riktigt duktig på Excel och som har ett intresse för ERP och BI-verktyg.

I denna roll får du arbeta i en organisation där det händer mycket och där vi hela tiden försöker bli bättre. Vi på Sigma leder den digitala revolutionen och vi vill ha med dig på denna resa!

Varmt välkommen med din ansökan.

Hur ser rollen ut?

Sigma IT söker en utvecklingsorienterad Business Controller som kommer bli en del av vårt controllerteam och rapportera till vår Head of Business Control. I rollen som Business Controller kommer du att analysera månadsresultat, stötta olika avdelningar internt samt driva förbättringsarbeten. Detta är en mycket varierad roll där du får möjlighet att vara med i olika delar av bolagets utveckling.

Vi på Sigma har en företagskultur som präglas av snabba beslutsvägar, korta ledtider och hög teknisk kompetens. Är du nyfiken och lösningsorienterad i din natur samt strävar efter att utvecklas och hela tiden bli bättre, är chansen stor att du kommer trivas hos oss!

Du samarbetar med andra controllers inom organisationen som befinner sig i Stockholm, Göteborg och Malmö, och du rapporterar till vår Head of Business Control i Stockholm.

Ansvarsområden
 • Arbete kring budget- och prognosprocess
 • Analys av månadsresultat och kvartalsbokslut
 • Analys av beläggning av konsulter för konsultverksamheten
 • Driva och analysera olika förbättringsprojekt
 • Uppföljning och rapportering av nyckeltal
 • Stöttning mot ERP-system
 • Statistisk och finansiell rapportering
 • Stöttning av sälj-, inköp- och chefer med beslutsunderlag
Om du kan leverera kvalitet, håller deadlines och har en förmåga att bygga goda relationer internt så tror vi att du passar hos oss.

Din bakgrund

Till rollen som Business Controller söker vi dig som har en akademisk examen inom ekonomi, samt har ca 3-5 års relevant erfarenhet av en liknande roll. Du har god kunskap inom redovisning och har arbetat med analys och uppföljning av månadsbokslut/resultat i tidigare tjänst. Du är expert på Excel, och en god kommunikatör, även på engelska.

Meriterande är om du:
 • Tidigare har arbetat med förbättringsprojekt inom ekonomifunktionen
 • Har erfarenhet av Power BI och god kunskap kring BI-rapportering
 • Har erfarenhet av databashantering och datamodelering
 • Har erfarenhet av prognosverktyg
Som person vill vi att du:
 • Är bekväm med ett högt tempo och att det händer mycket i organisationen
 • Har ett naturligt driv och är självgående
För att lyckas i rollen som Business Controller och trivas hos Sigma är det viktigt att du uppskattar en organisation med högt i tak och tätt samarbete över avdelningarna. Du är trygg socialt och van vid att kommunicera med personer i olika verksamhetsgrenar.

Som person är du också analytiskt lagd, sifferorienterad, driven och du vågar ifrågasätta befintliga beslut. Du är mycket intresserad av orsak och verkan och ser möjligheter i stället för hinder. Du är också en initiativtagande och kommer gärna med förbättringsförslag.

Som bollplank mot andra beslutsfattare kan du kommunicera tydligt och pedagogiskt kring vilka åtgärder som krävs i givna situationer. Vi är ett bolag där vi har kul på jobbet och din positiva inställning bidrar till vårt öppna och härliga arbetsklimat.

Ansökan och mer information

Varmt välkommen att skicka in din ansökan via länken nedan.

Vi har inte möjlighet att hantera ansökningar skickade via mail, men om du har specifika frågor så går det bra att ställa dem till ansvarig rekryterare Ulrika Nord på Ulrika.nord@sigma.se.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på med placering på Sigmas kontor på Valhallavägen i Stockholm.

Mer om Sigma IT

På Sigma får du jobba i en organisation som äger sin egen strategi, där det är nära till dem som fattar besluten och där du kan vara med och påverka. När du jobbar med oss får du en arbetsgivare som står stark i Sverige och som även erbjuder internationella uppdrag och stora utvecklingsmöjligheter.

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Vi arbetar i en prestigelös atmosfär där vi hjälper varandra att komma framåt och gemensamt skapa resultat som vi är stolta över.

Sigma IT består av över 1000 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Genom digital transformation effektiviserar vi verksamheten hos många av Sveriges största företag, organisationer och kommuner. Vi finns i sju länder och på över 20 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.

Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda teknikkonsultföretag med över 4000 medarbetare i tolv länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och har ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life och andra viktiga samhällsinitiativ.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.sigmait.se/karriar/lediga-jobb
Sista ansökningsdag 8 apr 2021 (36 dagar kvar)