Agil produktägare till Sigma IT, Stockholm

Agil produktägare till Sigma IT, Stockholm

Vill du vara den ledande personen som stöttar våra kunder i deras produktutveckling inom utveckling/IT och deras agila transformationsresa? Har du dessutom sinne för att skapa smarta lösningar genom att kombinera processer och teknik? Då kan du vara rätt person för oss på Sigma IT och för rollen som produktägare.

Hur ser rollen ut?

Vi ger dig ett intressant och utvecklande uppdrag hos en av våra kunder, som kan vara inom olika typer av branscher exempelvis retail, bank och försäkring. Hos oss får du möjlighet att utvecklas och lära dig nya saker. Du sätter själv ribban för hur högt du vill nå.

Ett uppdrag som produktägare innefattar vanligtvis:
 • Att vara länken mellan IT och verksamheten.
 • Att ha kontakten med både interna och externa stakeholders.
 • Att ta ett ägandeskap över produkten i helhet med fokus på att leverera värde till kunden.
 • Att sätta ambitiösa och tydliga produktmål samt kommunicera det på ett tydligt sätt till relevanta interna och externa stakeholders.
 • Leda ett tvärfunktionellt team med bland annat utvecklare och business-experter samt stöttar dem i leveransarbetet.
 • Omvandla kundbehov till User stories och acceptanskriterier för produkten.
 • Definiera MVPs, ansvara för Product backlog, och möjliggöra snabba feedbackprocesser.
 • Ansvara för den ekonomiska effekten av beslut och prioriteringar för produktteamet, inklusive att skapa en affärsplan för framtida tillväxtmöjligheter.
Hur ser din bakgrund ut?

Som person är du en ödmjuk ledare med en "allt är möjligt"-inställning, som är duktig på att planera, prioritera, genomföra och följa upp tillsammans med berörda parter. Vidare har du ett starkt driv och tror på samarbete, transparens och att kommunikation och relationer är nyckeln till framgång.

Vi tror att du har en bakgrund som förvaltningsledare/verksamhetsutvecklare eller liknande och har en djup teknisk förståelse gällande produktutveckling inom IT med några års arbetslivserfarenhet som produktägare. Du har tidigare lett tvärfunktionella team och där arbetat med bland annat OKR, roadmap development och management.

Du har:
 • Arbetslivserfarenhet av rollen som produktägare
 • Tidigare arbetat agilt med metoder såsom Scrum och Kanban
 • Erfarenhet av verktyg såsom JIRA, Confluence eller liknande
 • Eftergymnasial utbildning inom relevant område
 • Goda kunskaper i svenska samt flytande i engelska i tal och skrift?
Det är meriterande om du har erfarenhet och kunskap om SAFe eller liknande ramverk, även erfarenhet från warehouse, supply chain och/eller logistik är ett plus. Vi ser gärna att du har en teknisk bakgrund och tidigare arbetat med externa partners eller leverantörer.

Hur är Sigma som arbetsgivare?

Sigma IT är det största företaget i Sigmakoncernen och vi jobbar enligt ledorden Passion and Execution. För oss innebär det att vi älskar det vi gör och vi får det gjort. Vår företagskultur är stark och det är något vi är stolta över, därför är dina personliga egenskaper extra viktiga för oss. Vi har både affärsmässighet, kundorientering och teknikintresse i blodet samt givetvis en förmåga att snabbt ta till oss ny information och omvandla den till kreativa lösningar.

Vi respekterar alla och tar gärna till oss av andras erfarenheter samtidigt som vi gärna delar med oss av våra egna. Vi tror att mångfald främjar kreativiteten och hjälper oss att växa både som personer och företag.

Ansökan

Varmt välkommen att skicka in din ansökan via länken nedan. Vi har inte möjlighet att hantera ansökningar skickade via mail. Vi tar emot ansökningar löpande. Du som har frågor om tjänsten eller om Sigma får gärna maila ansvarig rekryterare Ken Vu på ken.vu@sigma.se

Mer om Sigma IT

På Sigma får du jobba i ett företag där vi lever vår vision om att bidra till en bättre morgondag. Vi agerar nu och driver den digitala revolutionen framåt. Vi ser möjligheten i att utmana status quo och tillsammans med våra kunder utforma framtidens teknik. Det handlar om spetskompetens kombinerat med möjligheten att drömma. Att arbeta tillsammans med människor som skapar wow! Det är så vi gör skillnad.

Sigma är ett värderingsstyrt företag med höga mål där handlingskraft och engagemang är tongivande. Det är nära till dem som fattar besluten och du kan vara med och påverka. När du jobbar hos oss får du en arbetsgivare som står stark i Sverige men även internationellt och där du har stora utvecklingsmöjligheter.

Sigma IT består av över 1500 specialister inom strategi, teknik och kommunikation. Vi finns i åtta länder och på över 20 orter i Sverige. Huvudkontoret ligger i Göteborg.
Vi är en del av Sigma-koncernen, som är Sveriges största privatägda Tech konsultföretag med 5000 medarbetare i fjorton länder. Sigma ägs av entreprenören och filantropen Dan Olofsson och vi har även ett stort och aktivt CSR-engagemang i Star for Life, Pink Programming, Kodcentrum och andra viktiga samhällsinitiativ.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid
Hemsida https://www.sigmait.se/karriar/lediga-jobb
Sista ansökningsdag 8 feb 2021 (12 dagar kvar)