Accountant / Redovisningsekonom

Accountant / Redovisningsekonom

Som redovisningsekonom hos oss kommer du att arbeta brett med redovisning inom norden. Arbetet består av både löpande uppgifter samt en del utrednings- och utvecklingsarbete. Du kommer att tillhöra vår ekonomiavdelning som består av 13 personer och du rapporterar till Nordic Accounting Manager.

Arbetsuppgifter
  • Bokslut, månads-, kvartals- och årsvis
  • Löpande redovisning och avstämningar
  • Bistå i upprättandet av deklarationer och årsredovisningar
  • Redovisning av moms, arbetsgivaravgifter och övrig myndighetsrapportering
  • Löpande rapportering mot koncernen, t.ex. lagerredovisning
  • Anläggningstillgångar
  • Vidareutveckla redovisnings- och rapporteringsrutiner
  • Bankbetalningar
  • Fakturahantering
  • Delta i och driva aktuella projekt

Vi erbjuder dig goda utvecklings- och karriärmöjligheter inom ett expansivt och lönsamt bolag. De som jobbar inom Sharp är ett jordnära gäng med ett starkt fokus på kunden. Vi värdesätter gemenskap och delaktighet.

Erfarenheter, Färdigheter & Kvalifikationer
Vi söker dig som har en ekonomexamen från universitetet samt några års erfarenhet av redovisnings- och bokslutsarbete. Kanske letar du nu efter nästa utmaning där du får möjlighet att arbeta med redovisning på en nordisk nivå. Vidare har du stor vana av hela Office-paketet, särskilt Excel. Vi arbetar i SAP och därför är det meriterande om du har arbetat i detta system, har du inte arbetat i just SAP ser vi helst att du arbetat i liknande stort affärssystem. Eftersom vi är ett internationellt bolag behöver du kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen är du antagligen en noggrann och strukturerad person med en mycket god analytisk förmåga. Du är engagerad och målinriktad och avslutar det du har påbörjat, samtidigt som du är flexibel och van vid en föränderlig verksamhet. Rollen har många interna och externa kontaktytor i det dagliga arbetet, därför är det är viktigt att du har en god samarbetsförmåga och tycker om att erbjuda din omgivning god service. Du trivs att samarbeta i team samtidigt som du har förmågan att driva ditt arbete självständigt.

Ansök
Är du den person vi söker? Tveka inte att skicka oss din ansökan direkt. Urval sker löpande i rekryteringsprocessen. Tillträde enligt överenskommelse.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Redovisningsekonom
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.sharp.se
Sista ansökningsdag 19 juli 2020 (51 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sharp har skapat unika produkter och lösningar som gagnat samhälle och affärsverksamhet sedan år 1912. Vår grundidé idag är densamma som då det begav sig: en strävan efter perfektion. Vår historia inleddes med skapandet av Ever-Sharp-stiftpennan, som gav oss företagsnamnet "Sharp". Ett århundrade senare fortsätter vår skaparanda med prisbelönta produkter inom varierande områden som Dokumenthantering, Visual Solutions, Energy Solutions, Betalningslösningar och IT-tjänster.

På Sharp kommer du att få ca 50.000 kollegor globalt varav ca 270 i Norden. Vi är certifierade enligt ISO inom arbetsmiljö, miljö och kvalitet och har i Norden ett nära samarbete med svensk miljömärkning, Svanen. I Sverige erbjuder vi marknadsledande produkter och tjänster som är anpassade för företag inom flera olika branscher.