Data Protection Officer till Sergel

Data Protection Officer till Sergel

Arbetsuppgifter

Sergel Kredittjänster AB (Sergel) söker nu en Data Protection Officer (DPO) för Sverige.
Målsättningen med rollen som DPO inom Sergel är att säkerställa att personuppgifter behandlas med respekt och i enlighet med dataskyddsförordningen.

I rollen som DPO har du som ansvar att övervaka efterlevnaden av GDPR och annan tillämplig dataskyddslagstiftning samt Sergels policy och riktlinjer inom dataskydd. Du ansvarar för att bevaka utvecklingen och rättspraxis inom dataskydd.

Vidare ska du säkerställa att Sergel följer regelverket och genomför förändringar om det görs ändringar i regelverk. En stor del av ditt arbete handlar om att arbeta proaktivt genom att säkerställa kunskap om dataskyddsfrågor inom Sergels organisation och kontinuerligt utbilda och informera organisationen om vikten av dataskydd. Du ska arbeta uppsökande och få dem att se det som en naturlig del i sin dagliga verksamhet att beakta dataskyddsfrågor. Du ska tillse att du som DPO löpande tillfrågas i ett tidigt stadium i varje ny process, ge råd gällande konsekvensbedömningar avseende dataskydd samt övervaka genomförandet. Du kommer att samarbeta med och agera kontaktperson mot tillsynsmyndigheter, ge råd och stöd i löpande frågor, se över styrande dokument så som policy, riktlinjer och instruktioner gällande personuppgifter. I rollen igår även att se över IT-system och andra processer där personuppgiftsbehandlingar sker.

Du kommer även att upprätta och granska biträdesavtal och hantera personuppgiftsincidenter.

Vem är du?

Du har juristexamen och cirka 3-4 års arbetslivserfarenhet av arbete inom Data Protection, helst som DPO, från bolag, gärna inkassobolag, bank & finans eller advokatbyrå. Det är meriterande om du har arbetat i en verksamhet där IT-lösningar är av stor betydelse.
Som person är du självständig, social, trivs med att ha många kontaktytor både internt såväl som externt.

Du är prestigelös, en god kommunikatör och har förmågan att förmedla ett komplext budskap på ett målgruppsanpassat sätt. Vidare är du analytisk, affärsmässig, lösningsorienterad och positiv. Du har hög integritet och trivs med att arbeta i ett högt tempo med många bollar i luften.
Du talar och skriver du både svenska och engelska flytande.

Du erbjuds

Du erbjuds en spännande och omväxlande roll i ett intressant bolag! Arbetsplatsen är belägen i en vacker rund K-märkt byggnad som invändigt inhyser moderna och ljusa lokaler och ligger ett stenkast från Hötorget i Stockholm. Teamet består av 11 medarbetare, en Nordic Compliance Manager, två bolagsjurister, 5 processjurister samt två paralegals. Du kommer att rapportera till vår Chief Legal & Compliance Officer.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Ulriikka Järnefelt, på Jurek Law, telefon 0766 33 14 40. Varmt välkommen med din ansökan. Du söker tjänsten via www.jurek.se

Vi intervjuar löpande så ansök gärna idag!

Mer info
Kontaktperson Ulriikka Järnefelt
Telefon 0766-33 14 40
Område Stockholms stad
Yrkesroll Juridik, Affärsjuridik
Typ av anställning Deltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Jurek
Sista ansökningsdag 31 aug 2022 (20 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Sergel ingår i Marginalen Group och erbjuder högkvalitativa kredithanteringstjänster till transaktionsintensiva företag i Norden. Sergel har företag i Sverige, Norge, Finland, Danmark, med 360 anställda.