Produktsäkerhetsansvarig / Kvalitetsansvarig till Sense Försäljning AB, Stockholm

Produktsäkerhetsansvarig / Kvalitetsansvarig till Sense Försäljning AB, Stockholm

Produktsäkerhetsansvarig / Kvalitetsansvarig

Vi söker en engagerad och ansvarsfull person till vår kvalitet- och säkerhetsavdelning. De huvudsakliga uppgifterna är att säkerställa att samtliga produkter i vårt sortiment uppfyller gällande regler och krav. Ett roligt och varierande jobb på ett företag i en utvecklingsfas där många spännande projekt finns att bli en del av.

Verksamhetsbeskrivning

Sense grundades 1977 och vi är stolta över våra nu 44 års erfarenhet av bl a färgläggningsprodukter, där fokus är att sälja noga utvalda och säkra produkter för barn. Idag innefattar sortimentet även pysselprodukter för barn, artistmaterial, kontorsprodukter och fotoalbum. Merparten av produkterna säljs i dagligvaruhandel och fackhandel i hela Norden och vi har även en del export till andra marknader. Företaget består idag av 13 personer, varav 10 finns på huvudkontoret i Haninge, Södra Stockholm.

Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med att ansvara för efterlevnad av de lagar och krav som gäller för våra sortiment. Du deltar i sortimentsmöten och för utvalda produkter arbetar du sedan med att samla in och bearbeta dokumentation från våra leverantörer både direkt och via vår personal i Shanghai. Utvärdering och bedömningar kan ske i samråd med extern kemist.

Dagliga arbetsuppgifter innefattar bland annat:
 • Att vara kontinuerligt väl påläst på de lagar och krav som gäller för våra produkter
 • Samla in all nödvändig information för nya produkter från ansvarig leverantör och utvärdera dessa med stöd från extern kemist.
 • Upprätta Riskanalys för samtliga nya barnprodukter vid produktutveckling
 • Upprätta CE deklarationer och säkerhetsdatablad för nya produkter.
 • Inleveranskontroller av inkommande gods
 • Ansvara för vårt arbete med FSC certifierade produkter samt årliga inspektioner från FSC.
 • Hantera kund- och konsumentförfrågningar, gällande kvalitét, innehåll, vårt säkerhetsarbete, reklamationer och andra produktsäkerhetsrelaterade frågor.
 • Att vara kontaktperson för branschorganisationer vi är medlemmar hos samt myndigheter.
 • Att ansvara för Sense´s Code of Conduct och inköpsavtal.
 • Dokumenthantering och arkivering av produktsäkerhetsinformation och annan viktig information.
Utbildning/Erfarenhet
 • Du har troligen eftergymnasial utbildning eller motsvarande kunskap erhållen genom erfarenhet.
 • Det är en fördel om du studerat med teknisk/kemisk inriktning, men det är inget krav.
 • Du är nyfiken på och har lätt att förstå och tolka komplexa texter på svenska och engelska.
 • Du tycker om struktur och noggrannhet i ditt arbete.
 • Du har god kunskap i svenska samt engelska i tal och skrift
 • Du har god vana vid att arbeta i Office-paketets produkter, särskilt Word och Excel
 • Har du tidigare erfarenhet av arbete med kvalitetsfrågor och produktsäkerhet eller hållbarhetsfrågor är det meriterande.
Utöver detta ska du gilla att arbeta i ett litet team där vi är få till antalet som producerar mycket. Tempot är högt och det är en arbetsmiljö där alla ställer upp för varandra, och där vi trivs att arbeta nära tillsammans. Det är viktigt att du, precis som vi, uppskattar den flexibilitet som arbetet inom ett mindre bolag innebär.

Vi erbjuder:

Ett fritt arbete som passar dig som trivs med att ha frihet under ansvar. Du blir en viktig medarbetare i ett litet team på 13 personer.

Du kommer till en familjär och avspänd arbetsplats där vi jobbar tätt ihop och där alla hjälps åt. Vi trivs tillsammans och har roligt på jobbet. Det finns stort utrymme att ta egna initiativ. Vi erbjuder också friskvårdsbidrag och pensionsavsättningar.

Kontakt

Om du har ytterligare frågor om tjänsten kan du kontakta produktansvarig Therese Olander på telefon 070-915 24 93 eller mail therese.olander@sense-ab.se

Låter det här spännande? Dröj inte med din ansökan!

Vi tar ej emot ansökan via mail, vänligen skicka den via ansökningsknappen.

Vi har redan tagit beslut om rekryteringshjälp och annonseringskanaler, därför avböjer vi vänligen men bestämt kontakt från annonserings- och rekryteringsföretag.

Sökord: Kvalitetsansvarig, Produktsäkerhet, Administration, Kemi, Miljö, Kemist,
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Industri & Anläggning
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering AB
Sista ansökningsdag 10 juni 2021 (25 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Denna rekrytering hanteras av Intenso Teknikrekrytering som är specialiserade på rekrytering och search av chefer och specialister inom teknik och IT. Vår vision är att rekrytering ska vara enkelt. Vi har lösningarna som gör det enkelt. Oavsett hur ni vill att vi hjälper er så finns det en enkel lösning hos oss. Vi ska ge vår kunder kostnadseffektiva lösningar med hög leveransprecision. Search är en viktig del i vårt arbete. För våra uppdragsgivare är det en trygghet att veta att oddsen för en lyckad rekrytering är goda även i de svåraste fallen. Vi ingår i samma koncern som Säljpoolen, ett av Sveriges ledande rekryteringsföretag inom sälj och marknadsföring. Med hjälp av vårt gemensamma, egenutvecklade rekryteringssystem Masterhelp har vi byggt upp en stor databas av kvalificerade kandidater och smarta tekniska lösningar för effektiv rekrytering.