Business Controller till Semcons affärsområde Engineering Services

Business Controller till Semcons affärsområde Engineering Services

Contaplus söker nu en Business Controller till Semcon.

Semcon är ett internationellt produktutvecklingsföretag med mer än 2 000 medarbetare som representerar en lång rad olika expertkunskaper. Vi utvecklar teknik, produkter, anläggningar och informationslösningar utmed hela utvecklingskedjan och erbjuder även en mängd tjänster och produkter inom bland annat kvalitet, utbildning och metodikutveckling. Semcon ökar kundernas försäljning och konkurrenskraft genom innovativa lösningar, design och genuin ingenjörskonst. Koncernen hade en omsättning på 1,8 miljarder kronor under 2017 och verksamhet på fler än 30 orter i Sverige, Tyskland, Storbritannien, Brasilien, Ungern, Indien, Kina och Norge. Läs mer på www.Semcon.com

Arbetsbeskrivning
I rollen som Business Controller fungerar du som support till avdelningschefer, gruppchefer och administrativa assistenter i ett flertal frågor. Du ansvarar för att analysera, följa upp och förmedla ekonomiska resultat och nyckeltal. I rollen arbetar du i gränssnittet mellan den operativa verksamheten och controllingavdelningen och du är inblandad i bokslutsarbetet vad gäller bl.a. moment som projektvärderingar och kvalitetssäkring av månadsresultaten. Du förväntas fungera som stöd i många frågor rörande projektuppsättning etc. i Semcons affärssystem och vi ser gärna att du är drivande i frågor rörande ständig utveckling och förbättring av interna processer och rutiner. Du kommer att ingå i ett team av fyra controllers för affärsområdet och rapporterar till Manager Controlling för affärsområdet. Tjänsten är placerad på Semcons kontor på Lindholmen i Göteborg.

Utbildning
Vi tror att du som söker har en högskoleutbildning inom ekonomiområdet samt flera års erfarenhet av liknande roller, samt har en god förståelse för redovisning.

Erfarenhet
Det är meriterande om du har erfarenhet av projektredovisning och redovisningsregler för vinstavräkning av projekt. Du bör ha mycket goda IT kunskaper med särskilt fokus på Excel samt talar och skriver engelska obehindrat.

Personliga kvalifikationer
Som person är du analytisk, initiativrik, självgående och noggrann. Du trivs med att arbeta i en serviceorienterad och prestigelös miljö och är villig att hugga i där det behövs. Då tjänsten innebär både interna och externa kontakter är god social kompetens, kommunikativ förmåga i arbetssättet, flexibilitet samt en glad och positiv framtoning nödvändig.

Ansökan
Semcon har fått utmärkelsen Karriärföretag sedan 2015 och så även 2018. Vi erbjuder dig en inspirerande och social arbetsplats inom en bransch i ständig utveckling med högt tempo och förändring där du får möjlighet att utvecklas!

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, då urval och intervjuer sker löpande. Alla ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.
Mer info
Kontaktperson Mattias Larrieu
Telefon 0734166016
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Contaplus
Sista ansökningsdag 30 juni (11 dagar kvar)