HR Business Partner

HR Business Partner

Vi söker en vikarierande affärsfokuserad och drivande HRBP som vill leda avdelningen, med placering på vårt huvudkontor i centrala Stockholm. Du arbetar för Sefina Svensk Pantbelåning AB och Risicum Capital AB. Som HRBP arbetar du nära affären som partner med organisationens chefer och bidrar till att våra medarbetare och ledare har det som krävs för att möta omvärldsförändringar och kundernas behov. Trivs du att arbeta i ett företag med lång historia och som kännetecknas av engagemang, förändring och framåtanda ser vi gärna att du läser vidare.

TJÄNSTEN SOM HR BUSINESS PARTNER:
Du arbetar både strategiskt och operativt med HR för Sefina med sina ca 130 anställda tjänstemän och för Risicum med 5st tjänstemän i Sverige. Du är en del av Sefinas ledningsgrupp. Som ensam HR-generalist har du hand om samtliga personalfrågor på Sefina och Risicum. Som en självklar och stabil del av verksamheten stöttar du organisationens ca 30st chefer i samtliga personalrelaterade frågor. Du driver projekt utifrån HR-året.

Samtidigt arbetsleder du arbetet på löneavdelningen och har övergripande ansvar över driften. Personalansvar ingår.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Personalansvar och arbetsledning
 • Affärsnära chefsstöd
 • Operativt personalarbete
 • Hantera svåra samtal, arbetsrättsliga frågor, förhandling och rehabilitering
 • Arbetsmiljö
 • Rekrytering och ansvarig för den externa karriärsidan
 • Employer branding
 • Skapa utbildningsmaterial, hålla utbildningar och e-learning
 • Utveckla och arbeta för att Sefina och Risicum ska vara attraktiva arbetsgivare
 • HR relaterad administration, rapportering samt nyckeltal
 • Ansvara och driva HR-relaterade projekt i linje med HR-året
VAD VI ERBJUDER DIG:
Tjänsten är ett föräldravikariat på heltid under 1 års tid med start i början av maj 2020. Placering på vårt huvudkontor i centrala Stockholm och resor i tjänsten förekommer.

Vi erbjuder dig en dynamisk arbetsmiljö som består av passionerade och drivna kollegor med en positiv attityd. Du kommer att vara en del av ett team som arbetar nära varandra, hjälper varandra och värdesätter en bra atmosfär. Sefina & Risicum är kollektivavtalsanslutna och vi erbjuder förmåner i form av friskvårdsbidrag, rikskuponger, träningsaktiviteter, mässor, bonussystem mfl.

VI SÖKER DIG SOM:
Vi letar efter dig som är en kommunikativ teamplayer som har lätt för att skapa förtroende. Du får saker gjorda, är trygg i dig själv, modig, nyfiken och har integritet. Du tar initiativ till samarbete och har ett coachande och uppmuntrande förhållningssätt till både chefer och kollegor.

 • Har akademisk utbildning inom personalvetenskap
 • Har minst 2 års erfarenhet av att arbeta i en bred HR-roll
 • Är van vid att självständigt driva projekt och processer
 • Tidigare erfarenhet av personalansvar är meriterande
 • Vill bidra till en inspirerande arbetsplats som fokuserar på framgång och som behandlar anställda och kollegor och rättvist
 • Som behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift
 • Har utmärkt projektledning- och uppföljningsförmåga
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhetsmedvetande med anledning av att vi arbetar med belåning och höga värden. Ett krav för anställning är godkänt resultat på registerkontroll och kreditupplysning, som kommer att genomföras under rekryteringsprocessen, för de kandidater som går vidare till andra intervju.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt!
Mer info
Kontaktperson Hanna Grönberg
Telefon 085449890
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal
Typ av anställning Heltid, Vikariat
Sista ansökningsdag 10 feb 2020 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

OM SEFINA
Sefina Svensk Pantbelåning är Nordens största pantbankskedja som grundades 1884 av Oscar Swartling med den första butiken som låg på Bellmansgatan på Södermalm, Stockholm. Sefina står för "Secure Finance", vilket betyder säkra tillgångar och vår affärsidé bygger på att vi lånar ut pengar mot säkerhet, så kallade pantlån. Vi värderar dina värdeföremål, belånar det varan är värd eller hjälper dig med att sälja värdeföremål. Idag har Sefina 20 butiker runt om i Sverige och en starkt växande e-handel. Med passion och expertis arbetar vi med exklusiva varumärken, ovanlig konst och värdefulla smycken och klockor.

OM RISICUM
Risicum har funnits sedan 2005 och är en av Sveriges största långivare inom konsumentkrediter och sms-lån. Vi erbjuder ett tryggt val av snabblån och är kända för vår professionella kundtjänst och snabba svar på låneansökan.

Det är tryggt och säkert att låna hos oss! 2013 var Risicum med och bildade Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening (S.K.E.F) tillsammans med de största aktörerna på marknaden. Som S.K.E.F-medlem krävs bland annat att du möter etiska krav, följer konsumentverkets allmänna råd, har en stabil och lagenlig ekonomi mfl. Risicum är också registrerade hos Finansinspektionen.