HR Manager till Securitas AB

HR Manager till Securitas AB

Vill du ha en roll där du får möjlighet att bygga upp huvudkontorets HR-funktion? Har du erfarenhet av att arbeta brett inom HR och är redo att ta nästa steg i din karriär? Vill du arbeta i en miljö som präglas av engagemang och professionalism? Då ska du söka tjänsten som HR Manager på Securitas!

Rollen som HR Manager
Som HR Manager på Securitas erbjuds du ett självständigt ansvar i en bred HR-roll. Då rollen som HR Manager är ny på moderbolaget, är det du som kommer att bygga upp HR-funktionen och därmed vara specialisten på HR-frågor. Initialt kommer du att lägga fokus på att sätta de strukturer och rutiner som behövs för att kunna bedriva ett framgångsrikt HR-arbete. När HR-strukturerna är satta är det du själv som kommer att se till så att de implementeras och används av verksamheten, på ett ändamålsenligt sätt. Din roll kommer sen mer och mer att gå över till att stötta cheferna i HR-frågor utifrån de strukturer som du har satt men även i frågor såsom ledarskap. Därmed kommer rollen som HR Manager att utvecklas över tid, och det är huvudkontorets behov i kombination med din egna förmåga som kommer att styra utvecklingen av rollen.

Du tillhör moderbolaget inom Securitas-koncernen där stabsfunktionerna är placerade och du kommer att ingå i CEO Office-funktionen och rapportera till Head of CEO Office. Du är ensam på huvudkontoret inom HR men har ett visst samarbete med både finansavdelningen samt HR-funktionen i Securitas Sverige AB.

Dina arbetsuppgifter
Som HR Manager kommer du att ha ett nära samarbete med de ca 17 cheferna på huvudkontoret och ge dem ett konsultativt stöd i alla HR-processer, där operativt HR-arbete kommer att blandas med mer strategiska frågeställningar.

Primärt kommer fokus att ligga på att utveckla de löpande HR-processerna och verktyg för dessa, så som t.ex. medarbetarsamtal samt onboarding för nyanställda. Du kommer även att arbeta helhetsorienterat som ett HR-stöd. Detta innebär att du stöttar och utvecklar cheferna i frågor rörande allt från ledarskap, teamutveckling, arbetsrätt, arbetsmiljö, kompetensutveckling, performance management, talent management till rehabiliteringsärenden m.m.

Din profil
Du har en relevant akademisk utbildning och vi tror att du idag är en erfaren HR Business Partner som är van vid att arbeta i en organisation med högt tempo och under förändring. Du har erfarenhet av att självständigt driva HR-processer och trivs i en roll där du får arbeta både operativt och utvecklingsorienterat.

Du som person
Som person är du självständig och har förmågan att driva igenom processer från start till mål. Du är kommunikativ med en god samarbetsförmåga. Vidare är du en strukturerad person som har viljan att arbeta såväl strategiskt som operativt. Du är en person som själv identifierar möjligheter och trivs i en kontext där allt inte redan är implementerat. Vidare har du en naturlig pondus och är trygg, både som person och i din yrkesroll och givetvis är hög integritet en självklar egenskap i rollen som HR Manager.

Vad Securitas kan erbjuda dig
Securitas är en stor och multinationell arbetsgivare som tar ett stort ansvar för människor, arbetsmiljö och hållbarhet. Våra tre värderingar ärlighet, vaksamhet och hjälpsamhet genomsyrar Securitas företagskultur, vars främsta mål är att genom våra medarbetare göra samhället säkrare för alla. Våra medarbetare är i särklass vår viktigaste resurs och vår framgång mäts i det förtroende vi får från vår omgivning.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Securitas AB med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson på Prodiem, tfn 073 388 22 62 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll HR & Personal, Personalchef, Löner & Förmåner, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Securitas är en global kunskapsledare inom säkerhet. Vi baserar våra säkerhetslösningar på kundens specifika behov utifrån olika kombinationer av stationär bevakning, mobil bevakning och fjärrbevakning, elektronisk säkerhet, brandskydd och trygghetslösningar samt riskhantering för företag. Överallt - från små butiker till flygplatser - gör våra 370 000 medarbetare skillnad. Läs mer på: www.securitas.com