Group Accountant till Securitas AB

Group Accountant till Securitas AB

Är du redo för ditt nästa steg och vill få möjlighet att utvecklas inom koncernredovisningsområdet? Vill du lära dig koncernredovisning av ett kunnigt team på ett av Sveriges största multinationella företag? Då ska just du söka tjänsten som Group Accountant på Securitas!

Detta söker vi
Securitas söker nu en Group Accountant som kommer ingå i teamet Group Reporting. Teamet kommer att bestå av sju personer där du kommer arbeta nära med sex personer som är erfarna inom koncernredovisning och rapportering och som du kommer att få möjlighet att lära dig mycket av.

Tillsammans ansvarar teamet för den finansiella och operationella rapporteringen, koncernredovisningen och konsolideringen inom Securitas. I rollen som Group Accountant kommer du att stötta övriga koncernredovisningsekonomer i teamet och du kommer även att ansvara för konsolideringen av en egen division inom Securitaskoncernen. Detta ansvar innebär många internationella kontakter med bl a ansvariga business controllers i verksamheten. I rollen rapporterar du till Group Reporting Manager och är placerad på Securitas huvudkontor i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:
  • Ansvara för rapporter och rapportpaket för din division inom Securitas
  • Granska och följa upp finansiell och operationell rapportering
  • Kontakt med controllers i dotterbolagen och analysera dotterbolagens rapportering
  • Medverka i prognos- och budgetarbetet
  • Delta i redovisnings- och bokslutsarbetet för koncernen
  • Arbeta med upprättande av kvartalsrapporter och årsredovisning
  • Agera bollplank till koncernens bolag i redovisnings- och rapporteringsfrågor.
Din profil
Du har en relevant utbildning inom ekonomi eller redovisning och efter examen har du troligen arbetat något år inom revision alternativt kan du ha arbetat som ekonom inom en koncern. Du kan även ha arbetat med koncernredovisning rent praktiskt, tex. i en mindre koncern. Vidare behärskar du svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Du som person
För att passa i rollen som Group Accountant är det viktigt att du har en bra samarbetsförmåga och att du är van vid att arbeta teamorienterat. Du är en flexibel person som ser till att saker och ting blir gjorda med hög kvalitet. Då Securitas har verksamhet i 58 länder och koncernstrukturen är relativt komplex är det viktigt att du kan se din roll i ett större perspektiv samt att du har tålmodigheten och förståelsen för att det kan ta ett tag innan du har greppat helheten. Detta innebär att det även kommer finnas fortsatta utmaningar och utvecklingsmöjligheter i rollen.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Securitas AB med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson på Prodiem, tfn 073 388 22 62 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Redovisningsekonom, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag löpande (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Securitas är en global kunskapsledare inom säkerhet. Vi baserar våra säkerhetslösningar på kundens specifika behov utifrån olika kombinationer av stationär bevakning, mobil bevakning och fjärrbevakning, elektronisk säkerhet, brandskydd och trygghetslösningar samt riskhantering för företag. Överallt - från små butiker till flygplatser - gör våra 370 000 medarbetare skillnad. Läs mer på: www.securitas.com