Controller Securitas Group till Securitas AB

Controller Securitas Group till Securitas AB

Är du redo för ditt nästa steg och vill få möjlighet att utvecklas i ett av Sveriges största multinationella företag? Är du analytisk och drivs av att arbeta med finansiell data? Lockas du även av att arbeta på koncernivå med många kontaktytor i verksamheten? Då ska just du söka tjänsten som Controller på Securitas!

Detta söker vi
Securitas söker nu en Controller till Group Finance som kommer arbeta med FP&A - Financial Planning and Analysis för koncernen. I rollen som Controller kommer du att ha ett nära samarbete med ansvarig Group Controller som du även rapporterar till och som du kommer att få möjlighet att lära dig mycket av.

Tillsammans ansvarar teamet för den övergripande finansiella analysen för Securitas Group och supporterar divisionerna avseende finansiell uppföljning och analys. I rollen som Controller kommer du att ha många kontaktytor mot övriga controllers som arbetar i divisionerna inom Securitaskoncernen. Då Securitas har verksamhet i närmare 60 länder har du mycket internationella kontakter vilket gör att rollen passar extra bra för dig som trivs i en internationell kontext där all kommunikation sker på engelska.

Då rollen är ny kommer du själv kunna sätta din prägel på rollen! Möjlighet att utvecklas inom olika områden kommer att finnas - beroende på intresse och erfarenhet. Du är placerad på Securitas huvudkontor i Stockholm.

Dina arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara:
  • Managementrapportering
  • Hantering och kvalitetssäkring av finansiell data
  • Processa och utveckla finansiella analysdokument
  • Produktion av finansiell analys i form av skrivna kommentarer, PPT-presentationer etc.
  • Delaktig i forecast och business plan-processen
  • Ad hoc analyser
  • Ta fram analyser och presentationsmaterial till koncernledning, styrelse och övriga intressenter
  • Aktivt delta i processutveckling, effektiviseringsarbete eller övriga projekt inom ditt område
Din profil
Du har en akademisk utbildning inom ekonomi och efter examen har du troligen arbetat ca 2 år inom revision eller liknande. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av arbete med inriktning mot globala koncerner. Att du har en god förståelse för Office 365 och finansiella system samt obehindrat talar och skriver på engelska ser vi som en självklarhet.

Du som person
För att passa i rollen som Controller är det viktigt att du är en produktiv och flitig person som tar ansvar för ditt arbete. Du är en driven person som känner ägarskap för dina uppgifter och du får saker ur händerna - en doer! Vidare har du ett systematisk tillvägagångsätt och ditt arbete kännetecknas av noggrannhet och hög kvalitet. Då du kommer ha många kontaktytor i rollen är det även viktigt att du är bra på att samarbeta och kommunicera. Du är smidig, diplomatisk och bra på att anpassa dig utifrån person och situation.

Då Securitas finns i närmare 60 länder och koncernstrukturen är relativt komplex är det viktigt att du kan se din roll i ett större perspektiv, samt att du har tålmodigheten och förståelsen för att det kan ta ett tag innan du har greppat helheten. Detta innebär att det även kommer finnas fortsatta utmaningar och utvecklingsmöjligheter i rollen.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Securitas AB med Prodiem. Urval och intervjuer sker löpande, varför vi gärna vill ha din ansökan så snart som möjligt. Ansökan sker via Prodiems hemsida www.prodiem.se. Vid frågor kontaktar du Frida Olsson på Prodiem, tfn 073 388 22 62 eller Anna Abrahamsson, tfn 070-691 01 35.

Välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller, Revision
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Prodiem AB
Sista ansökningsdag Löpande (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Securitas är en global kunskapsledare inom säkerhet. Vi baserar våra säkerhetslösningar på kundens specifika behov utifrån olika kombinationer av stationär bevakning, mobil bevakning och fjärrbevakning, elektronisk säkerhet, brandskydd och trygghetslösningar samt riskhantering för företag. Överallt - från små butiker till flygplatser - gör våra 370 000 medarbetare skillnad. Läs mer på: www.securitas.com