Securitas Group, Security Services Europe söker Procurement Analyst

Securitas Group, Security Services Europe söker Procurement Analyst

Securitas AB är en del av Securitaskoncernen och har spelat en avgörande roll inom säkerhetsbranschen i Sverige i mer än 80 år. Securitas är idag det ledande företaget i säkerhetsbranschen i världen och erbjuder helhetslösningar inom säkerhet och personell bevakning för sina kunder. Företagets huvudkontor ligger i Stockholm.

Securitaskoncernen finns i 58 länder runt om i världen och har cirka 370 000 medarbetare. Securitas Services Europe är den största divisionen globalt och har ca 150 000 medarbetare i 28 länder i Europa.

Valueone hjälper nu Securitas Group att rekrytera en Procurement Analyst för en tillsvidareanställning på huvudkontoret i Stockholm. Har du några års erfarenhet av inköp och projektledning och är en fena på Excel? Då kan vi erbjuda en spännande tjänst där du kommer att spela en viktig roll i utvecklingen av en nystartad inköpsfunktion.

Om rollen
Som Procurement Analyst kommer du att vara med från början i utvecklingen av en nystartad central inköpsfunktion där du rapporterar till och arbetar nära inköpschefen (CPO). Du kommer att delta i att upphandla och implementera ett spendvertyg för Securitas i Europa och kommer att samarbeta med en internationell och växande grupp av kategorichefer. För närvarande består inköpsorganisationen av ca 10 inköpschefer och ytterligare ca 50 personer som är involverade i inköp på olika sätt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Uppföljning och rapportering av spend, KPI:er etc
  • Genomföra spendanalyser och marknadsanalyser
  • Medverka vid framtagning av opportunity assessment
  • Framtagning av rapporter i Powerpoint
  • Stödja i framtagandet av kategoristrategier
  • Stödja kategorichefer med data, rapporter och analyser
  • Medverka vid framtagande av IT-stöd typ source 2 pay
  • PMO: Delta i och leda diverse utvecklingsprojekt och processer
Din bakgrund
Personen vi söker har en akademisk utbildning inom lämpligt område - ekonomi, inköp, teknik - och några års erfarenhet av inköp och projektledning. Du är duktig på Excel och helst ser vi också att du har erfarenhet av IMS. Vidare krävs att du behärskar svenska och engelska väl, i tal och skrift. För att trivas i rollen är det också viktigt att du har erfarenhet av inköp på internationell nivå och är van av att supporta seniora inköpare och Category Managers. Erfarenhet av indirekt inköp är meriterande liksom source 2 pay.

I rollen som Procurement Analyst kommer du att vara med att utveckla en inköpsorganisation med många internationella kontakter där din motivation att skapa en egen roll i organisationen är en avgörande faktor. Du kommer själv att var med och bidra till att skapa struktur och verktyg för den nya inköpsorganisationen, vilket innebär att du måste trivas med att arbeta i en extremt rörlig miljö där inte alla parametrar är satta.

Helhetsperspektiv och analytiskt sinne är viktiga egenskaper för rollen, liksom pedagogisk förmåga och skicklighet i att uttrycka sig i tal och skrift. Du är bl.a. duktig på att hålla presentationer. Som person är du inte rädd för att utmana och ifrågasätta, du är lösningsorienterad, självgående, prestigelös och tvekar inte att kavla upp ärmarna när det behövs.

Ansökan
ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain-verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

Hantering av ansökningar sker löpande varför tillsättning kan ske tidigare än sista ansökningsdag. Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida på: https://valueone.se/aktuella-jobb/ Sista ansökningsdag är 24 juni 2020. För mer information om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Olof Widmark 070 786 80 99.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Transport & Logistik, Inköp, Administration & Ledning, Logistik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av VALUEONE AB
Sista ansökningsdag 24 juni 2020 (30 dagar kvar)