Produktionsledare till Tv-kanalen Godare på Schibsted Tailor Made Solutions

Produktionsledare till Tv-kanalen Godare på Schibsted Tailor Made Solutions

Efterfrågan på kreativa annonslösningar växer kraftigt, och via Schibsteds erbjudande finns obegränsade möjligheter att hitta nya spännande sätt för annonsörer att synas! Schibsted Tailor Made Solutions växer och söker nu en Produktionsledare som tryggt kan leda våra kunder i kreativa samarbeten inom ramen för Godare.

Godare är Sveriges ledande TV kanal för matinspiration och lanserades i april 2020. Kanalen sänder en kombination av internationella matprogram från hela världen och nya svenska matprogram för att inspirera rakt in i hushållen. Godare samarbetar tätt med Aftonbladet mat & dryck för att kunna erbjuda marknaden lösningar där det linjära möter det digitala. För annonsörer finns möjligheter att nå målgruppen på Godare (A25-59) genom TV-spottar, billboards och AFP-samarbeten (innehåll)

Detta får du jobba med

Du ansvarar bl.a. för att leda projekt och kund i olika TV produktioner. Du hanterar arbetsfördelning, budget, ser till att hålla deadlines och är drivande i att nå de uppsatta målen. Du är också den sociala länken som tar hand om kommunikationen mellan teamet, kunden, programledare, produktionsbolag, leverantörer och partners. Du ansvarar för att säkerställa det som överenskommits med kund. Det kan tex vara innehållssamarbeten i en ny TV serie. Du ansvarar för att säkerställa att inspelningsplatsen har rätt förutsättningar för ändamålet. Det kan handla om: rätt ljussättning, inköp av råvaror och rätt förutsättningar för stillbilder. Du är ansiktet utåt som kan hantera människor på bästa sätt, helt enkelt.

När konceptet/produktion har bokats in tar Produktionsledaren över och sätter igång produktionsplanering. Här varierar omfattning vilket gör att rollen bjuder på stor omväxling och väldigt mycket kontakt med såväl kunder, redaktioner i huset, programledare, produktionsbolag som övriga leverantörer.

Det ingår även att bl.a. samla in material och beställa billboards, trailers och stillbilder. Registrera och organisera inkomna reklambeställningar, planering av spellistor för TV reklam samt uppföljningar av reklamkampanjer. Vara behjälplig för kund under reklamkampanjerna.

Erfarenheter och kunskaper du har

Vana att jobba med tajta deadlines och många personer i projekt är ett måste. Produktionsledaren är övergripande ansvarig för att allt sker på utsatt tid och att kunden får en optimal köpupplevelse. Att göra tidplaner, budgetar, delta i förarbetet - och på plats på location, på inspelningar samt event är en del av rollen.
  • Högskoleutbildning eller motsvarande inom projektledning/produktionsledning eller relevant arbetslivserfarenhet
  • Du har hög digital förståelse och kompetens
  • Minst 2 års erfarenhet av att driva kreativa innehållsprojekt och/eller produktionsledning
  • Duktig på att kunna balansera strategiska och operativa arbetsuppgifter i ett arbetsklimat med högt tempo och korta deadlines
  • Van vid att driva många projekt parallellt
  • God kunskap i Keynote, Excel och Word
Dessa får du jobba med

Idag består Tailor Made Solutions av drygt 25 medarbetare, och vi sitter i Schibsted-huset i centrala Stockholm. Här är vi kollegor med flera av Sveriges absolut starkaste varumärken. Aftonbladet, Blocket, Klart.se, Omni och SvD är bara några av alla våra kompisar i huset. Och mitt i denna pulserande miljö jobbar Tailor Made Solutions med insiktsbaserad och kreativ konceptförsäljning i olika former.

Vi är ett engagerat gäng som jobbar tillsammans, som hjälps åt och som har kul på jobbet. I TMS finns flera olika kompetenser samlade - både redaktionell, affärsmässig och analytisk. Den dynamiken är en stor tillgång och som dessutom gör att vi alla utvecklas och lär oss nya saker.

Du kommer att tillhöra ett team med en mix av många olika kompetenser som alla har till uppgift att skapa de bästa produkterna och processerna för våra kunder. Vi har högt i tak och gillar vad vi gör! Du rapporterar till Head of Business & Product Success.

Vill du bli en av oss?

Vi kommer att intervjua löpande för denna position, så om du känner att du vill vara en del av vårt team, kontakta oss gärna!
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Media, Kultur & Design, Film, TV, Radio & Multimedia
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 9 maj 2021 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Schibsted Marketing Services (SMS) är Schibsted 's säljorganisation i Sverige och Norge. I Sverige representerar vi Schibsted och alla de bolag som har en primär annonsaffär, nämligen Aftonbladet, Blocket, Klart.se, Omni, Omni Ekonomi, SvD och Tv.nu. SMSs vision är att skapa kundnytta och köpupplevelser i världsklass. Vår produktavdelning har branschledande kunskap inom content marketing, rörlig bild, print, mobilt och voice, samt den senaste annonstekniken.