Grafisk Designer till Schibsted Marketing Services (SMS)

Grafisk Designer till Schibsted Marketing Services (SMS)

Schibsted Marketing Services (SMS) är Schibsteds gemensamma säljorganisation för Sverige och Norge. För att agera på vårt kundorienterade fokus stärker vi vår B2B-marknadsföringsfunktion och rekryterar nu två grafiska designers.

Du kommer att tillhöra ett härligt marknadsteam på sex personer som är en del av Trade & Marketing-teamet på Schibsted Marketing Services. Vi ansvarar för all kommunikation, events, insikter och effektmätningar samt sammanställer annonslösningar utifrån köpresan. Vårt uppdrag är att positionera Schibsted Marketing Services som premiumleverantör på marknaden och säkerställa att vi har en hög extern synlig närvaro.

Rollen är baserad i Stockholm.

Rollens innehåll:

I jobbet som Grafisk Designer arbetar du med flera olika moment. Ett viktigt ansvar kommer vara att ta fram presentationer samt grafiskt material för webb, sociala medier, nyhetsbrev och eventkommunikation etc. Arbetet sker tillsammans med kollegor på SMS och Schibstedbolagen Aftonbladet, Blocket, Svenska Dagbladet, Omni, Klart, TV.nu & Godare, där du står för såväl slutprodukten av innehåll som för designen.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden kan vara:
  • Projektleder och arbetar krossfunktionellt för att driva, sätta ihop och designa presentationsmaterial för exempelvis säljavdelningen
  • Implementerar en enhetlig layout och tonalitet inom ramen för befintlig varumärkesprofil
  • Använder dina kunskaper inom layout, färg och typografi för att skapa inspirerande och kommersiellt presentationsmaterial, samt grafiskt material för kommunikation internt såväl som externt
  • Gör mockups av annonser som kan användas i säljmaterial
  • Tar fram videomaterial för sociala medier, event, presentationer etc.
  • Hjälper till att ta fram copy för presentationsmaterial, web, sociala medier etc.
  • Arbetar löpande med bild och copy för SMS kommande hemsida
Din erfarenhet:

Vi tror att du har arbetat ett par år i liknande tjänst, gärna inom en affärsdrivande verksamhet med ett kommersiellt fokus. Du har ett stort intresse för design, digital kommunikation, media och marknadsföring och trivs även i medielandskapet. Din utbildningsbakgrund är förmodligen inom design/AD/grafiker/marknadsföring/kommunikation, gärna akademisk från universitet alternativt Berghs / Hyper Island eller motsvarande.

I övrigt ser vi det som nödvändigt att du har goda kunskaper i Adobes Creative suites som exempelvis Photoshop, Indesign, Illustrator etc samt i Google slides, Keynote eller liknande. Meriterande om du tidigare arbetat med videoredigering i exempelvis Premiere Pro, After Effects eller motsvarande verktyg.

Eftersom jobbet innebär ett samarbete med många olika parter nära affären bör du ha såväl intresse som förståelse för den kommersiella kontexten. Mycket god svenska & engelska i skrift ser vi som viktigt.

Vem är du?

Som person tror vi att du är prestigelös, nyfiken, strukturerad och har en "can do attityd". Du vet om att du trivs i en social miljö men trivs också med att arbeta självständigt med en stor portion eget driv. Vidare är du effektiv, självgående och trivs i en miljö där du får ta egna initiativ.

Rollen ställer höga krav på att kunna arbeta krossfunktionellt och med många kontaktytor både på SMS och Schibstedägda bolag. Din förmåga att fungera väl i en social kontext kommer därför naturligt.

Arbetsprov kommer ske på slutkandidater.

Skicka in din ansökan idag då urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring, Art director
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 29 nov 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Schibsted Marketing Services (SMS) är Schibsted 's säljorganisation i Sverige och Norge. I Sverige representerar vi Schibsted och alla de bolag som har en primär annonsaffär, nämligen Aftonbladet, Blocket, Klart.se, Omni, Omni Ekonomi, SvD och Tv.nu. SMSs vision är att skapa kundnytta och köpupplevelser i världsklass. Vår produktavdelning har branschledande kunskap inom content marketing, rörlig bild, print, mobilt och voice, samt den senaste annonstekniken.