Data Engineer till Schibsted Sales & Inventory

Data Engineer till Schibsted Sales & Inventory

Schibsted Sales & Inventory (SSI) är en enhet som fokuserar på att skapa största möjliga kundvärde för Schibsteds annonsörer. Som stor mediekoncern ligger Schibsted i framkant av teknik och har stora resurser för att möta stora utmaningar i ett ständigt föränderligt medielandskap. Vi lägger stor vikt vid insikter som grund för arbete och beslutsfattande, och här spelar avdelningen Analytics en nyckelroll på SSI.


Vi sitter i Schibstedhuset på Kungsbron i centrala Stockholm. Du kommer att tillhöra ett positivt och engagerat team med hög servicekänsla som stöttar varandra och övriga kollegor i organisationen.

Nu söker vi en Data Engineer för att ytterligare stärka upp Analytics. Du kommer att bli en del av ett team som består av tre personer som arbetar med och ansvarar för utveckling av datalager, analys och rapportering. Vi tror att du har några års relevant erfarenhet av databaser och programmering.

Analytics-teamet bidrar huvudsakligen till följande tre områden på Schibsted Sales & Inventory:

Driva och utveckla vårt Data Warehouse i molnet

Som Data Engineer får du en central roll med stort inflytande för att fortsätta driva och utveckla vårt moderna Data Warehouse. Miljön är byggd på AWS-teknik och använder Redshift som en databas. Vi är flexibla i språkval i både utveckling och analys, men har hittills uppfyllt våra behov med Python och SQL, samt orkestrering av ETL-processen med hjälp av Penthao. Vår ambition är att vara innovativ inom vårt område. Vi testar ständigt ny teknik för att se om det finns något som kommer att förbättra vår lösning.

Utveckling och visualisering av data

Förutom att hjälpa försäljningsavdelningen med analyser skapar vi exakt och bra ledningsinformation som grund för faktabaserade beslut och kundorienterade insikter i Schibsted. En viktig uppgift i framtiden är att arbeta med segmentering av kundportföljen och använda detta som input för förändringar i kundstrategi och försäljningsmodell.

Analys och modellering av data

Vi tittar på möjligheter att effektivisera och automatisera försäljningen genom prediktionsmodeller. Några praktiska exempel på detta kommer att vara produktrekommendationer, proaktivt förebyggande av churn och försäljning baserat på insikter. Det finns en stor kommersiell potential för att utveckla lösningar på detta område.

Vad ska du jobba med?
  • Hantera och vidareutveckla vårt datalager, ETL-processer och datainsamling
  • Utföra kund-, marknads- och konkurrentanalys som innehåller historiska data och förutsägelse av förväntat beteende
  • Analysera data och skapa underlag för rapporter i Tableau
Din profil

Du har varit med om att utveckla Business Intelligence-lösningar. Du har sannolikt universitetsexamen som ingenjör. Begrepp som ETL, Data Warehouse och Data Mining är vardagsmat för dig. Du är inte bara analytisk utan har en naturlig känsla för kopplingen mellan insikt och affär Du har erfarenhet av och är bekväm med att använda SQL, PostgreSQL och liknande. Du har erfarenhet av statistiska verktyg som exempelvis Python, R eller Matlab. Det är meriterande om du har arbetat med Tableau.

Som person är du prestigelös, självgående och driven. Du har god kommunikativ förmåga på både svenska och engelska.

Som en del av denna process kommer vi att göra en bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Schibsteds Sales & Inventory (SSI) är Schibsted Sveriges organisation för annonsaffären och representerar alla bolag i Schibsted Sverige med en primär annonsaffär. Vi sätter kunden i fokus på ett sätt som är nytt, annorlunda, relevant och modigt.

SSI representerar några av Sveriges starkaste varumärken som Aftonbladet, Klart, Tv.nu, SvD, Blocket och Omni.