Creative Project Manager till Schibsted Brand Studio

Creative Project Manager till Schibsted Brand Studio

Efterfrågan på kreativa annonslösningar växer kraftigt, och via Schibsteds sajter och plattformar finns obegränsade möjligheter att hitta nya spännande sätt för annonsörer att synas! Schibsted Brand Studio växer och söker nu en Creative Project Manager som tryggt kan leda våra kunder i kreativa samarbeten.

Idag består Schibsted Brand Studio av drygt 25 medarbetare, och vi sitter i Schibsted-huset i centrala Stockholm. Här är vi kollegor med flera av Sveriges absolut starkaste varumärken. Aftonbladet, Blocket, Klart.se, Omni och SvD är bara några av alla våra kompisar i huset. Och mitt i denna pulserande miljö jobbar Brand Studio med insiktsbaserad och kreativ konceptförsäljning i olika former.

Vill du bli en av oss?

Vi kommer att intervjua löpande för denna position, så om du känner att du vill vara en del av vårt team, kontakta oss gärna!

Arbetsuppgifter

Rollen kräver bred erfarenhet från olika typer av projekt och kanaler, allt från film och event till tryckta, digitala och sociala kampanjer. Som Creative Project Manager ansvarar du för all projekt-/produktionsplanering. Här varierar omfattning vilket gör att rollen bjuder på stor variation och väldigt mycket kontakt med såväl kunder, redaktioner i huset, produktionsbolag och övriga leverantörer.

Det kan handla om produktionsplanering för en serie native videos, ett sponsorskap i Svenska Hjältar eller en lösning inom ramen för AFP i någon av våra redaktionella kanaler. Projektledningen innefattar även strategisk affärsutveckling.

Detta är teamet

Vi är ett engagerat gäng som jobbar tillsammans, som hjälps åt och som har kul på jobbet. I Brand Studion finns flera olika kompetenser samlade - både redaktionell, affärsmässig och analytisk. Den dynamiken är en stor tillgång och som dessutom gör att vi alla utvecklas och lär oss nya saker.

Du kommer att tillhöra ett team med kreativa specialister och rapporterar till studions Head of Creative Sales. Vi har högt i tak och gillar vad vi gör! Vi erbjuder dig en tjänst som verkligen premierar kreativitet, eget driv och samarbete.

Utbildning/arbetslivserfarenhet och egenskaper:

Vi ser det som ett måste att du är van att jobba med tajta deadlines och med många kontakter i olika projekt. Creative Project Manager är övergripande ansvarig för att allt sker på utsatt tid och att kunden får en optimal köpupplevelse. Att göra tidplaner, budgetar, delta i förarbetet och på plats på location på inspelningar samt event är en del av rollen. För att fungera bäst i rollen behöver du därför ha ett systematiskt och strukturerat arbetssätt med ett pragmatiskt och lösningsorienterat sinne.
  • Högskoleutbildning eller motsvarande inom projektledning
  • Du har hög digital förståelse och kompetens
  • Minst 2 års erfarenhet av av projekt och/eller produktionsledning
  • Duktig på att kunna balansera strategiska och operativa arbetsuppgifter i ett arbetsklimat med högt tempo och korta deadlines
  • Van vid att driva många projekt parallellt
  • God kunskap i Keynote, Excel och Word
Som en del av vår rekryteringsprocess gör vi en bakgrundskontroll på slutkandidat.
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Marknadsföring
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 5 feb 2020 (16 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Schibsted Marketing Services is our new common advertising organization across Norway and Sweden. Advertising plays a central role for the common News Media strategy and our goal is to strengthen the advertising position across our two markets. To succeed with our strategy we need to focus on both market responsiveness in our country markets and collaborate for scale across the two countries.