Head of Financial Control till Scania

Head of Financial Control till Scania

Vill du vara med på en spännande resa hos ett av Sveriges största bolag där målsättningen är att driva omställningen till ett hållbart transportsystem som är bättre både för människorna och vår planet? Lockas du av att jobba i en internationell miljö med många möjligheter och förmåner så som flexibel arbetstid, intern kompetensutveckling, busstransfer direkt till och från jobbet om du bor i Stockholm och eget hälsocenter för att nämna några?

Scania erbjuder här en spännande position som Head of Financial Control till deras huvudkontor i Södertälje. Rollen ingår i funktionen Financial Services som är en del av Group Accounting Control. Du kommer att ha chefsansvar över en grupp på för närvarande tre personer. Förutom att leda och utveckla gruppen så kommer ni tillsammans att stötta Scanias högsta ledning och andra avdelningar med rapporter och analyser av resultatet från affärsområdet Financial services. Detta ställer höga krav på att kvalitativ och finansiell information levereras i tid vilket görs genom att se till att redovisningsprinciper efterlevs och genom att utveckla och säkra rapporteringsprocesserna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Head of Financial Control:
 • Leda och utveckla gruppen och medarbetarna
 • Månads- och årsbokslut och Budget/Forecast för affärsområdet Financial Services
 • Analys, uppföljning och presentationer av affärsområdet Financial services
 • Driva och koordinera affärsmodellen för affärsområdet Financial services
 • Driva projekt och utredningar inom affärsområdet Financial services
 • Ad-hoc analyser
 • Fortsätta att utveckla rapportering och uppföljning/utveckling av processer
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig med en akademisk examen inom finans eller ekonomi med mångårig erfarenhet av praktiskt arbete inom ekonomi med erfarenhet av koncernredovisning helst från en internationell koncern. God kunskap om IFRS, och i synnerhet IFRS9 är meriterande liksom erfarenhet av ledarskap och en kunskap om Scania och affärsmodellen. Men framför allt ska du ha ett brinnande intresse för redovisning och controlling. Du är en erfaren Excel- och PowerPoint-användare och allmänt kunnig inom IT. Meriterande är kunskap i en koncernapplikation som Aaro eller HFM. Eftersom Scania arbetar i en internationell miljö är det viktigt att du behärskar att kommunicera på engelska obehindrat i både tal och skrift och svenska är meriterande.

Personliga egenskaper:

I tjänsten som Head of Financial Control på Scania så behöver du ha en analytisk problemlösningsförmåga för att kunna hitta logiska lösningar på komplexa problem. Vidare behöver du ha en god samarbetsförmåga och även kunna arbeta självständigt med egna arbetsuppgifter. Du har en serviceinriktad och lösningsorienterad approach och trivs i en roll med flera kontaktytor där du får dra nytta av dina sociala och kommunikativa färdigheter.

Vad erbjuder Scania dig?
 • En kvalificerad och utvecklande roll på koncernnivå där du är omgiven av mycket kompetenta och skickliga kollegor
 • En spännande framtid i ett globalt växande bolag som kännetecknas av ett inkluderande och positivt klimat, där vi alla är med och bidrar med unika kunskaper och bakgrunder
 • Få arbeta på en avdelning inom Scania med ett stort fokus på förbättringar och förändringar
 • Kompetensutveckling internt inom Scania, då Scanias ambition är att erbjuda dig möjlighet till lärande och professionell utveckling
 • Flexibla arbetstider med möjlighet till hemarbete 2-3 dagar i veckan
 • Tillgång till träningscenter
 • För dig boende i Stockholm - direktbuss via Scania Job Express
 • Läs mer om hur det är att arbeta på Scania här.
Placeringsort: Södertälje

Scania genomför sin egen bakgrundskontroll innan anställning

Om Scania:

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2021 levererade vi 88 930 lastbilar, 4 436 bussar samt 11 786 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 146 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 54 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information besök: www.scania.com.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Scania med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anette Wickholm 070-712 98 08 eller Marie Edström Barter 070-509 94 14. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

"Head of financial control"; "Financial controlling"; "Controlling"; "Head of group accounting"; "Group accounting manager"
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)