Group Financial Controller till Scania

Group Financial Controller till Scania

Vill du vara med på en spännande resa hos ett av Sveriges största bolag där målsättningen är att driva omställningen till ett hållbart transportsystem som är bättre både för människorna och vår planet? Lockas du av att jobba i en internationell miljö med många möjligheter och förmåner så som flexibel arbetstid, intern kompetensutveckling, busstransfer direkt till och från jobbet om du bor i Stockholm och eget hälsocenter för att nämna några?

Scania söker nu till sitt huvudkontor i Södertälje en Group Financial Controller som vill vara med och bidra till resan. I rollen ingår du i funktionen Group Accounting som är en del av koncernstaben Corporate Control. Huvudsakliga arbetet innebär att vara delaktig i koncernredovisning, konsolidering och uppföljning av Scaniakoncernen. Du kommer arbeta med ett femtontal kvalificerade kollegor i en miljö som kännetecknas av vänlighet och högt i tak. Här erbjuds du en spännande framtid i ett globalt växande bolag som karakteriseras av ett inkluderande och positivt klimat, där alla är med och bidrar med unika kunskaper och bakgrunder.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Group Financial Controller:
 • Ansvarig för redovisning och rapportering för Scaniagruppens investeringar i intressebolag, joint ventures samt övriga bolag - sk Non-controlling shareholdings (NCS)
 • Ansvarig för redovisning och rapportering av marknadsvärdering av innehav
 • Förvärvskalkyler
 • Årsredovisningsarbete
 • Analyser och utredningar
 • Identifiera och implementera processförbättringar
 • Löpande ad hoc uppgifter
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig med en högskoleexamen inom ekonomi och som har några års erfarenhet av koncernrapportering och koncernredovisning från en större internationell koncern. Du är van att arbeta med rapporterings- och redovisningsapplikationer samt är en erfaren användare av Excel. Eftersom Scania arbetar i en internationell miljö är det viktigt att du behärskar att kommunicera på engelska obehindrat i både tal och skrift och svenska är meriterande.

Personliga egenskaper:

I tjänsten som Group Financial Controller på Scania så behöver du ha en analytisk problemlösningsförmåga för att kunna hitta logiska lösningar på komplexa problem. Vidare behöver du ha en god samarbetsförmåga och även kunna arbeta självständigt med egna arbetsuppgifter. Du har en serviceinriktad och lösningsorienterad approach och trivs i en roll med flera kontaktytor där du får dra nytta av dina sociala och kommunikativa färdigheter.

Vad erbjuder Scania dig?
 • En kvalificerad och utvecklande roll på koncernnivå där du är omgiven av mycket kompetenta och skickliga kollegor
 • En spännande framtid i ett globalt växande bolag som kännetecknas av ett inkluderande och positivt klimat, där vi alla är med och bidrar med unika kunskaper och bakgrunder
 • Få arbeta på en avdelning inom Scania med ett stort fokus på förbättringar och förändringar
 • Kompetensutveckling internt inom Scania, då Scanias ambition är att erbjuda dig möjlighet till lärande och professionell utveckling
 • Flexibla arbetstider med möjlighet till hemarbete 2-3 dagar i veckan
 • Tillgång till träningscenter
 • För dig boende i Stockholm - direktbuss via Scania Job Express
 • Läs mer om hur det är att arbeta på Scania här.
Placeringsort: Södertälje

Scania genomför sin egen bakgrundskontroll innan anställning

Om Scania:

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2021 levererade vi 88 930 lastbilar, 4 436 bussar samt 11 786 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 146 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 54 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information besök: www.scania.com.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Scania med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anette Wickholm 070-712 98 08 eller Marie Edström Barter 070-509 94 14. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

"Financial controller"; "Group financial control"; "Financial controlling"; "Controlling"; "Group accounting"
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (60 dagar kvar)