Group Financial Controller – Finansnetto till Scania

Group Financial Controller – Finansnetto till Scania

Vill du vara med på en spännande resa hos ett av Sveriges största bolag där målsättningen är att driva omställningen till ett hållbart transportsystem som är bättre både för människorna och vår planet? Lockas du av att jobba i en internationell miljö med många möjligheter och förmåner så som flexibel arbetstid, intern kompetensutveckling, busstransfer direkt till och från jobbet om du bor i Stockholm och eget hälsocenter för att nämna några?

Vi rekryterar för Scanias räkning en Group Financial Controller - Finansnetto till huvudkontoret i Södertälje. Som Group Financial Controller har du en viktig position i att samordna och driva förändringar kopplat till processer samt systemrutiner gällande finansnettot. I rollen ingår du i funktionen Group Financial Reporting som är en del av koncernstaben Corporate Control. Det huvudsakliga arbetet innebär att tillsammans med en kollega vara delaktig i koncernredovisning, konsolidering och uppföljning av Scaniakoncernen finansnetto. Du kommer arbeta i ett team med ett femtontal kvalificerade kollegor i ett klimat som kännetecknas av högt i tak och vänlighet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Group Financial Controller - Finansnetto:
 • Konsolidering och sammanställning av Scaniagruppens finansnetto i Scanias koncernrapporteringssystemet HFM (Oracle)
 • Månadsrapportering och analysering av Scaniagruppens finansnetto till moderbolaget Traton i koncernrapporteringssystemet VoKUs (SAP BCS)
 • Analys av Scaniagruppens finansiella instrument
 • Analys av Scaniagruppens valutaeffekter
 • Vara stöd i rapporteringen till rapporterande enheter
 • Ansvara för årsredovisningsarbetet gällande finansiella instrument och finansiella risker
 • Följa förändringar i redovisningsfrågor (IFRS) gällande finansiella instrument.
 • Identifiera och implementera processförbättringar, delta i projekt, och ad hoc uppdrag
Kvalifikationer och erfarenhet:

Vi söker dig med en högskoleexamen inom ekonomi med inriktning finansiell ekonomi eller redovisning. Du har erfarenhet av finansiella instrument, kanske arbetar du som controller på en treasury avdelning eller som Risk Controller. Har du dessutom några års erfarenhet av koncernrapportering och koncernredovisning är det meriterande. Du är van att arbeta med rapporterings- och redovisningsapplikationer samt är en erfaren användare av Excel-, Power Bi-, PowerPoint och Word. Eftersom Scania arbetar i en internationell miljö är det viktigt att du behärskar att kommunicera på engelska och svenska, både i tal och skrift.

Personliga egenskaper:

I tjänsten som Group Financial Controller på Scania så behöver du ha en analytisk problemlösningsförmåga för att kunna hitta logiska lösningar på komplexa problem. Vidare behöver du ha en god samarbetsförmåga och även kunna driva egna arbetsuppgifter självständigt. Du har en serviceinriktad och lösningsorienterad approach och trivs i en roll med flera kontaktytor där du får dra nytta av dina sociala och kommunikativa färdigheter.

Vad erbjuder Scania dig?
 • En kvalificerad och utvecklande roll på koncernnivå där du är omgiven av mycket kompetenta och skickliga kollegor
 • En spännande framtid i ett globalt växande bolag som kännetecknas av ett inkluderande och positivt klimat, där vi alla är med och bidrar med unika kunskaper och bakgrunder
 • Få arbeta på en avdelning inom Scania med ett stort fokus på förbättringar och förändringar
 • Kompetensutveckling internt inom Scania, då Scanias ambition är att erbjuda dig möjlighet till lärande och professionell utveckling
 • Flexibla arbetstider med möjlighet till visst hemarbete
 • Tillgång till träningscenter
 • För dig boende i Stockholm - direktbuss via Scania Job Express
 • Läs mer om hur det är att arbeta på Scania här.
Placeringsort: Södertälje

Scania genomför sin egen bakgrundskontroll innan anställning

Om Scania:

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2020 levererade vi 66 900 lastbilar, 5 200 bussar samt 11 000 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 125 miljarder kronor, varav över 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 50 000 medarbetare. Forskning och utveckling är huvudsakligen koncentrerad till Sverige. Tillverkning sker i Europa och Latinamerika, med regionala produktcenter i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON GROUP. För mer information besök: www.scania.com.

I denna rekryteringsprocess samarbetar Scania med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anette Wickholm 070-712 98 08 eller Marie Edström Barter 070-509 94 14. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process. Vid de flesta tillsättningar görs också en Bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)
 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna
Välkommen med din ansökan!

"Financial controller"; "Group financial control"; "Financial controlling"; "Finansnetto"; "Group accounting"
Mer info
Område Stockholms stad
Yrkesroll Ekonomi, Controller
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Meritmind AB
Hemsida http://www.meritmind.se/
Sista ansökningsdag Löpande (58 dagar kvar)